Óriási durranásra készül a vidéki múzeum: sosem látott kincseket állítanak ki

MTI   
  Megosztom
Óriási durranásra készül a vidéki múzeum: sosem látott kincseket állítanak ki

Szeged arcai címmel a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti gyűjteményeiből válogatott alkotásokat bemutató kiállítás nyílik a szegedi Kultúrpalotában hétfőn - közölte a közgyűjtemény.

A tárlaton olyan festményeket is bemutatnak, melyek eddig még sohasem szerepeltek a nagyközönség előtt - áll a közleményben.

A június 9-ig nyitva tartó kiállításon szegedi vagy Szegedhez kötődő művészek festményeit láthatják az érdeklődők. Így többek között Nyilasy Sándor, Szöri József, Kukovetz Nana és Vinkler László alkotásait is bemutatják.

A szegedi múzeum képzőművészeti gyűjteményében rengeteg "kincs" található: olyan festmények is, melyeket ritkán vagy soha nem láthat a nagyközönség. Ezért tartotta a múzeum fontosnak a tárlat megrendezését, hogy a raktárban pihenő alkotásokat is megismerhessék az érdeklődők. A bemutatáshoz komolyabb restaurátori munkára is szükség volt, hogy megfelelő állapotban lehessen kiállítani a műveket. Így a többségük tisztításon esett át, de volt, amelynél például szakadást is restaurálni kellett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

kiállítás

tárlat

múzeum