Hatalmas az érdeklődés Békésben: már több százan igényelték a támogatásokat

HelloVidék 2019. július 10. 10:02
Békés megyében is élénk az érdeklődés a július 1-jén indult családvédelmi akcióterv iránt. Egyre többen igénylik a babaváró támogatást és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. Csak ez utóbbiból több mint száz kérelem érkezett az elmúlt héten a megye tizenöt kormányablakába - írja a beol.hu.

A kormányablakokban megjelenő ügyfelek külön menügomb segítségével tudnak sorszámot húzni, hogy az akciótervhez tartozó támogatásokkal összefüggő ügyeiket intézhessék

– tájékoztatta a portált a Békés Megyei Kormányhivatal. Kifejtették azt is, hogy érdemes arra figyelni minden érdeklődőnek, hogy a kormányablakokban terjeszthető elő a babaváró támogatáshoz, a CSOK-hoz, a falusi CSOK-hoz és a jelzáloghitelhez nyújtott támogatáshoz szükséges és a biztosítotti jogviszony meglétét igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelem. De itt nyújtható be a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának kérelme, melyet a hivatal továbbít a MÁK részére.

A legfrissebb információk szerint a megyében, az elős héten összesen több mint kétszáz kérelem érkezett be a családvédelmi akcióterv keretében, de több mint háromszázan érdeklődtek, kértek tájékoztatást az igénylés, ügyintézés folyamatáról, részleteiről.