Így tombol a vihar: rengeteg a kár, egy kamion is felborult

HelloVidék/MTI 2019. június 27. 15:45
Folyamatosan kapják a bejelentéseket a tűzoltók a koradélutáni vihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte csütörtök a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője.

Tóth Gabriella elmondta, Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt pedig fakidőlések miatt kell lezárni.

Útra borult fák akadályozzák a közlekedést Kisvárda körzetében a 4-es úton, Járminál a 49-es, Nyírmadánál a 41-es úton, valamint többek között Baktalórántházánál és Ramocsaházánál is. Gyulaházán tornaterem tetejét bontotta meg a szél. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés.

Szünetel a forgalom a beregsurányi, a lónyai és a vállaji határátkelőn

Áramszünet miatt szünetel a határforgalom a magyar-ukrán határon, a beregsurányi és a lónyai, valamint a magyar-román határon a vállaji közúti határátkelőhelyen - közölte a rendőrség csütörtök délután honlapján.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: a szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán. Felhívták a külföldre utazók figyelmét, hogy elindulás előtt érdemes tájékozódni a határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap határinfó oldalán, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Abaújban fák dőltek az útra

Abaúj térségére is lecsapott a szélvihar csütörtök délután, több helyen fa dőlt az útra - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Dojcsák Dávid közölte: a kidőlt fák adják a legtöbb munkát a tűzoltóknak.

Gönc és Hidasnémeti között, valamint Encs térségében láncfűrésszel távolítottak el az útról fákat. Abaújváron hétméteres, Sárazsadánynál, a 37-es úton pedig tizenöt méteres fa dőlt ki. Hidasnémetiben egyszerre három fa volt az úttesten.