Kiadták a riasztást: durva viharok vetnek véget a hőségnek

MTI   
  Megosztom
Kiadták a riasztást: durva viharok vetnek véget a hőségnek

Csütörtökön tetőzik a kánikula, délután zivatarokkal érkezik a hidegfront. Mutatjuk, mely megyékre adtak ki riasztást!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökre a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Azt írták: várhatóan az északkeleti, keleti részek kivételével 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet a délnyugati országrészben a magasabb értékekkel.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 17-22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal.

Kiemelték továbbá, hogy csütörtökön délután helyenként kialakulhat zivatar, amelyek környezetében viharos széllökés is lehet. Keleten egy-egy heves zivatar is kialakulhat, kisebb területen 90-100 kilométer/óra feletti széllökés, kis területen nagy méretű jéggel, illetve kis területen átmeneti felhőszakadás kíséretében.

A zivatarveszély miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

kánikula

hőmérséklet

hőség

vihar

zápor

zivatar

front