Erre senki sem számított: Magyarországon van Szlovákia egyik legjobb étterme

HelloVidék 2019. január 10. 15:00
Tény, hogy a kevesebb mint 5,5 milliós lakosságú Szlovákia nem dúskál gourmet célpontokban, de arra senki sem számított, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Anyukám Mondta éttermet beválasztják Szlovákia 10 legjobb étterme közé - írja a Dining Guide.

A Trend online magazin összeszedte Szlovákia legjobb ár-érték arányú és minőségű éttermeit. Nem is lenne ebben semmi különös, azonban a Dining Guide felfedezte, hogy

A szlovák magazin gasztroújságírója nem internetes értékelések alapján állította össze a toplistát, hanem valóban megfordult a listán szereplő helyeken, az Encsen található Anyukám Mondta étterem pedig annyira lenyűgözte, hogy egyből bejutott a legjobbak közé.

De mégis hogyan került be egy magyar étterem a szlovák toplistába? Természetesen nem arról van szó, hogy Encset elcsatolták volna Magyarországtól, továbbra 20 kilométerre található a szlovák határtól, Kassától pedig 45 kilométerre. A magazin szerint

Az encsi zarándokhelyről már régóta tudni, hogy a legjobb étterem a régióban, ennek fényében az sem meglepő, hogy Szlovákia egyik legjobb éttermének titulálták, ami egyszerre elismerés és baráti gesztus Dudáséknak és az Anyukám Mondta csapatának.