
Díjazták az év legjobb magyar pálinkáit: ezek az ízek vitték a prímet
A 10 éves jubileumi évtől az Agrárminisztérium pálinkája mellett megválasztásra kerül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pálinkája és a Legeredményesebb főzde is.
A 10 éves jubileumi évtől az Agrárminisztérium pálinkája mellett megválasztásra kerül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pálinkája és a Legeredményesebb főzde is.
Ma már széles termékpalettából válogathatnak a fogyasztók: ízesített pürék, bio pürék, krémek, gluténmentes liszt, töltött péksütemények, előfőzött gyorsfagyasztott termések.
Az Év Szaloncukra díj mellett idén számos új kategóriában is versenyezhettek a gyártók: az új szempontok összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége is segítséget.
Jelentős kihívással telik ez az időszak az édességgyártók számára: egyetlen év alatt két nagyon fontos alapanyag, a cukor és a kakaó ára több mint a másfélszeresére nőtt.
A fenntartható kertészkedés egyik fontos gondolata lehet az újrahasznosítás, ezért érdemes törekedni arra, hogy minél kevesebb szerves anyag hagyja el a kertünket, és igyekezzünk mindent újra felhasználni.
2025. december 1-jétől uniós földrajziárujelző-oltalmat kaphatnak az egyedi magyar kézműves és ipari termékek. Így a mezőgazdasági termékek után egész Európában védettek lehetnek az olyan büszkeségeink, mint például a halasi csipke.
A világ legkisebb káposztaféléje nem más, mint a kelbimbó, az őszi szezon filléres slágerterméke. Mit érdemes tudni róla, hogyan termesszük és fogyasszuk, miért egészséges?
Az ebből készült termékek exkluzív, prémium kategóriába tartoznak, a baromfifélék közül a legmagasabb értéket képviselik Magyarországon és külföldön egyaránt.
Súlyos problémákkal küzd a magyar sertéságazat: a magyar gyártók is ráállhatnak az alternatív húskészítményekre, mutatjuk, hogy mi vezetett idáig!
A kenyér minősége már csak azért is kiemelt fontosságú népegészségügyi kérdés, mert egy átlagos magyar évente több tíz kilogrammot fogyaszt el kedvenc pékárujából.
Az ország legjobb Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borait ugyanaz a magyar borász készítette: nézzük, hogyan méltatta a zsűri a díjnyertes magyar borkülönlegességeket!
A világ legrégebbijének titulált, véletlenül felfedezett 40 palack skót whisky árverezése december 5-én ért véget – most akár mi is megkóstolhatjuk ebben az étteremben.
A hidegre szervezetünk is aktívan reagál, számos vitaminra, ásványi anyagra fokozottabban van most szükségünk, melyeket pótolnunk kell, ha nem akarunk lebetegedni.
Novemberben javában kap a magyar természetes vizek egyik legízletesebb halfaja: mutatjuk, mi mindent érdemes tudni fehér húsáról, milyen ételeket készíthetünk belőle!
A hidegebb idő beköszöntével sem kell lemondanunk a vitaminokban gazdag, friss zöldségekről. A magyarok egyik nagy kedvencének a szezonja épp az őszi-téli időszakra esik.
A Daily Mail brit bulvárlap a Numbeo online adatbázisa segítségével kutatta fel, melyik európai városokban lehet a legolcsóbban megvenni egy korsó sört.
A sajtnak hazánkban is roppant nagy népszerűsége van, hiszen önmagában is nagyon finom tud lenni, de különböző ételeket is előszeretettel sajtoznak meg, arról már ne is beszéljünk, hogy a sajt nagyon egészséges és kiváló kalcium forrás.
Mindenki „kóstolgatja” a technológiát, próbálja elképzelni mit, milyen módon használhat belőle az élete, munkája szempontjából.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a helyi termékek révén jelentősen csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakul köztük.
Immár 33 magyar élelmiszer, 38 bor és 15 pálinka elnevezése vált védetté az EU területén, sokan közülük a szívünkhöz közel álló hungarikumok.