Március 15-i menüajánló: így étkeztek őseink a forradalom és szabadságharc idejében
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Manapság szinte nincs is olyan vidéki nagyváros, ahol ne találnánk egy-egy kedvünkre való vegán éttermet. Mit tudnak ez a speciális helyek, hiszen az elmúlt időszakban nem egy vidéki vendéglátóhely húzta le a rolót?!
A rendezvény legtöbb műsorának három helyszín ad majd otthont: a Szent István téri, a Villanyrendőr és az Erzsébet téren található Miskolc színpad.
Közeleg a húshagyókedd, 2 fánk, 2 forró csokival egy vidéki fánkozóban 5.600 Ft alatt nem áll meg. Álljunk neki inkább magunk sütni, vagy vegyünk a Tescóban, Sparban, Aldiban egy porcukrosat, aztán jó napot?!
Ki volt a híres Rézi néni és hogyan vált korának legnagyobb magyar szakácskönyvírójává? Miben állt a Szegedi szakácskönyv sikere és milyen ételeket főztek 150 évvel ez előtt?
Somogy a Dél-Dunántúl legnagyobb vármegyéje, azonban a vidék jóval többet nyújt a látogatóknak a Balaton partvidékénél. Nézzük, milyen különleges ételek kerülnek itt terítékre!
Nem egy magyar családban szinte hagyomány vasárnap a rántotthús, de hogy omlós is legyen, annak bizony van néhány fortélya. Mielőtt sorolnánk, kezdjük egy jó hírrel, tavaly óta ugyanis jócskán csökkent a baromfihús ára. Lesz mit rántani 2024-ben is!
Mikor máskor próbálnák ki a tofut, ha nem veganuár idején? Mi az a tofu, és miből készül ez a fehérjebomba, aminek az ára a húséval vetekszik? De tényleg egészséges a szója?
A verseny célja, hogy népszerűsítsék a magyarok kedvenc hungarikum-italát, ne csak a mámoros élményekért, hanem kulináris élvezetéért is fogyasszuk azt.
Karácsonykor a kereszténység Jézus születésére emlékezik: a családok ilyenkor találkoznak, ünnepelnek és együtt fogyasztják el az ínycsiklandozó ételeket, amelyek jellemzően halból készülnek.
Egy friss kutatás szerint a húsvéti sonkaválasztás feladja a leckét a magyar vásárlóknak: mutatjuk, kik csalódtak már a húsvéti sonkában, mi volt a baj!
Irány a Szigetköz! Tudd meg, milyen történelmi események formálták ezt a kistájat, milyen látnivalókat érdemes megnéznünk itt és mi mindent kóstolhatunk a térségben!
Kóstoltad már a Hortobágy ikonikus ételeit, amelyek szinte kötelező jelleggel szerepelnek a csárdák étlapján? Egy igazi klasszikust hoztunk el, mégpedig a hortobágyi húsos palacsintát!
Nem akármilyen eredményt állítottak fel február 3-án éjfél után néhány perccel a X. Vámos-Toros Nap “felvezetőjeként” Sajóvámoson, ahol egy 3972 méter hosszú kolbásszal új Guinness rekord született.
Tudtad, hogy a szürke marha szalámi nem csak finom, hanem az egészségünknek is jót tehetünk vele? Egyszerűen megvásárolhatjuk a Hortobágyi Nemzeti Parkban.
Nemzetközi elismerésben részesültek a hazai sajtkülönlegességek. A múlt évben Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on összesen 11 hazai sajt ért el dobogós helyezést.
A világon mindenhol találkozhatunk különleges vagy furcsa, sőt, egészen bizarr ételekkel is – nincs ez máshogy Magyarországon sem. Nézzük, melyek ezek az fogások, hogyan készülnek!
Kecskemét városa nem csak kiváló turistalátványosság a magyar családok számára: ha már erre járunk, a helyi ételekről sem szabad megfeledkeznünk: tartogathatnak meglepetéseket!
Nem csak a gluténérzékenységgel küszködőknek ajánljuk ezt az egyszerű, de nagyszerű gabonafélét: bárki készíthet belőle egészséges főételt, köretet, sőt, süteményt is!
Összességében jól alakult a hazai zöldség-gyümölcs ágazat idei éve, de bizonyos problémák makacsul tartották magukat 2023-ban. A csapadék például bőséges volt, de eloszlása már korántsem volt egyenletes, és kárt is okozott.