Elárulta a szakértő: ezeket a fontos lépéseket kell betartani a koronavírus-járvány idején

MTI 2020. április 5. 17:02
Somogyi-Kovács Anita dietetikus adott tanácsokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan. Elmondta, hogy most kiemelten fontos például a bevásárló lista készítés és, hogy a megvásárolt termékeket is tisztítsuk.

Somogyi-Kovács Anita dietetikus adott tanácsokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan az M1 műsorában. Hangsúlyozta, hogy ajánlott például bevásárlólistát készíteni indulás előtt, mivel ezzel jelentősen lerövidíthető a vásárlásra fordított idő, ami különösen fontos a járvány idején.
Elmondta, hogy az előrecsomagolt termékeket, például a joghurtot, tejfölt a hazatérés után érdemes áttörölni és rövid ideig kint hagyni az asztalon.

Más termékeknél, például húsoknál kiemelten fontos az alapos átfőzés, átsütés. A zöldségeket alaposan meg kell mosni, illetve meghámozni. Hangsúlyozta, hogy bevásárlás előtt fontos otthon rendet tenni, alaposan fertőtleníteni a felületeket. Főzés előtt nagyon alaposan kezet kell mosni és a konyharuha is mindig legyen tiszta. Hozzáfűzte, hogy a mosogatószivacsban könnyen megtapadnak a baktériumok, ezért azt is ajánlott gyakrabban fertőtleníteni.

A dietetikus arra is felhívta a figyelmet: nagy a veszélye annak, hogy ilyenkor unalmukban többet nassolnak az emberek. Ennek kapcsán megjegyezte, csoki helyett ajánlott például sárgarépát fogyasztani.

Címlapkép: Getty Images