Exkluzív! Megszólalt Bige László: ezt tervezi a jogerős ítélet után a magyar műtrágyakirály

Agrárszektor 2024. február 15. 08:30

Interjút adott az Agrárszektornak Bige László, a péti Nitrogénművek tulajdonosa, amiből kiderült, mi volt a magyar műtrágyakirálynak az első reakciója a Debreceni Ítélőtábla tegnapi felmentő ítéletére. Bige Lászlót ugyanis jogerősen tisztázták a a vesztegetés elfogadásának vádja alól.


 


 

Jogszerű döntés született. A mostani ítélet fényében bízom a magyar igazságszolgáltatásban, és hiszek benne, hogy még nem ment tönkre

– így reagált az Agrárszektornak Bige László, akit jogerősen felmentett a vesztegetés elfogadásának vádja alól szerdán a Debreceni Ítélőtábla. Az vált valóra, amit korábban is gondoltam – tette hozzá a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa. A nagyvállalkozót, akit az Agrárszektor nyaralása során, Ázsiában ért el, hangsúlyozta:

emellett a rajtunk lévő nyomás az nem szűnt meg. Ránk raktak közel évi 20 milliárdos különadót, tehát nem enyhül ránk nehezedő nyomás, amivel tulajdonképpen el szeretnék lopni a vállalatunkat.

A cégvezető nem akarta mélyebben értékelni a bíróság döntését, de megerősítette, szerinte igazságos döntés született, amiben mindig hitt.

Címlapkép: Getty Images