Újabb medve bukkant fel: most Balatonnál láttak egy példányt

HelloVidék 2019. április 11. 08:30
Március 30-án Balaton határában, Bekölce és Borsodnádasd között látott egy kis termetű medvét egy nádasdi, de Budapesten élő fotós, Petrók György leírása szerint hajnal háromnegyed öt körül érkezett erdőszéli leshelyére. Negyed hat tájban lett figyelmes arra, hogy a gyalog 40 percre lévő balatoni tanya felől libák, kutyák, tyúkok és más állatok egyszerre kezdtek el sírni, kiabálni - írja a ma.hu.

A fotós azt mondta, hogy "sosem hallott ilyen riadt hangzavart, pedig többször dolgozott már a környéken hajnalban." Miközben egy szarvas rudlit fotózott, akkor látta a medvét, amely Borsodnádasd irányába futott. Pár másodpercig látta csak, így képet nem sikerült készítenie, mivel villámgyorsan eltűnt. A fotós véleménye szerint egy nagyobb bocs lehetett.

Az észlelő Balaton polgármesterével is beszélt. Az egyik helyi tanya tulajdonosa arról számolt be, hogy néhány nappal korábban egy lelőtt vaddisznó eltűnt a helyéről: lehetséges, hogy a bocs vonszolta el onnan. Borsodnádasd környékén már többször volt medveészlelés, a helyiek szerint számos nyoma van a medvék jelenlétének.