Ismét felbukkant egy medve Észak-Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét felbukkant egy medve Észak-Magyarországon

Egyre több hír érkezik arról, hogy a Tátrában élő medvék hazánkban kötnek ki. Főként Észak-Magyarországon találkozhattak a lakosok barna medvével, most Füzesabonyban bukkant fel, korábban pedig Pétervásárán látták a nagy állatot - írja a heol.hu.

Heves megyében Pétervásárán bukkant fel először a barnamedve, a település központjában mászkált májusban az éjszakai órákban. A tetemes vad az autókat észlelve menekülőre fogta, de másnap reggel még medvenyomokat találtak egy környékbeli tanyán.

Bár Erdélyben gyakorta előfordul, hogy a medvék az ember környezetében keresnek táplálékot, ez a Szlovákiából érkező egyedekre nem jellemző.

A portál felhívta a figyelmet arra, hogyha medvével találkozunk, akkor igyekezzünk feltűnés keltése nélkül minél hamarabb távozni. Amennyiben az állat észrevesz, akkor csendben hátráljuk, de semmiképpen se meneküljünk vagy hangoskodjunk. Ha a medve utolért bennünket, akkor a legbölcsebb magzatpózban, a fejünket és a nyakunkat takarva elhelyezkedni.

A Füzesabonyban kóborló medvét az alábbi videón tekinthetjük meg, hogyan az úttesten szalad át a város közepén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

füzesabony

pétervására

vasállat