Ismét felbukkant egy medve Észak-Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét felbukkant egy medve Észak-Magyarországon

Egyre több hír érkezik arról, hogy a Tátrában élő medvék hazánkban kötnek ki. Főként Észak-Magyarországon találkozhattak a lakosok barna medvével, most Füzesabonyban bukkant fel, korábban pedig Pétervásárán látták a nagy állatot - írja a heol.hu.

Heves megyében Pétervásárán bukkant fel először a barnamedve, a település központjában mászkált májusban az éjszakai órákban. A tetemes vad az autókat észlelve menekülőre fogta, de másnap reggel még medvenyomokat találtak egy környékbeli tanyán.

Bár Erdélyben gyakorta előfordul, hogy a medvék az ember környezetében keresnek táplálékot, ez a Szlovákiából érkező egyedekre nem jellemző.

A portál felhívta a figyelmet arra, hogyha medvével találkozunk, akkor igyekezzünk feltűnés keltése nélkül minél hamarabb távozni. Amennyiben az állat észrevesz, akkor csendben hátráljuk, de semmiképpen se meneküljünk vagy hangoskodjunk. Ha a medve utolért bennünket, akkor a legbölcsebb magzatpózban, a fejünket és a nyakunkat takarva elhelyezkedni.

A Füzesabonyban kóborló medvét az alábbi videón tekinthetjük meg, hogyan az úttesten szalad át a város közepén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

füzesabony

pétervására

vasállat