Megrohanták a fogorvost a betegek: itt vannak az ellátás feltételei

HelloVidék 2020. május 6. 14:05
A fogorvosi ellátásnál az előzetes koronavírus-teszt mégsem lesz kötelező. Ha valaki kockázatosnak minősül, akkor előbb a háziorvosát kell felkeresnie, aki elintézi, hogy a mentők mintát vegyenek tőle.

Ne menjenek az emberek telefonálás nélkül a szakrendelésekre, kérte kedden Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint tömegek jelentek meg néhány helyen, miután május 4-től ismét megnyitottak a szakrendelések, és ez szerinte nem megengedhető.

A fogorvosi ellátásnál az előzetes koronavírus-teszt mégsem lesz kötelező, nem úgy, mint több másfajta ellátás esetében. Az RTL Klub híradójának egy kalocsai fogorvos azt mondta: a betegeknek egy kérdőívet kell kitölteniük, ez alapján pedig a fogorvos dönt arról, fertőzésgyanús-e az illető, és kaphat-e nála ellátást. A minisztérium szerint ezt a fogorvosok kérték.

Ha valaki kockázatosnak minősül, akkor előbb a háziorvosát kell felkeresnie, aki elintézi, hogy a mentők mintát vegyenek tőle. Az RTL Híradónak nyilatkozó fogorvos azt mondta: megrohamozták őt a betegek.

Címlapkép: Getty Images