Bejött a kirándulóknak a kisvasutazás: Lillafüreden több százezren robogtak

MTI 2020. január 14. 20:00
Népszerű volt még a Pálházi Állami Erdei Vasút is: a hagyományosan közkedvelt Szarvasbőgés-hallgató vonatozás tavaly már kétnapos program volt náluk. Az erdőgazdaság munkatársai különféle tematikus programokat szerveztek mindkét vonalon, lehetett utazni a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt- és egy önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó Expresszen, a Diósgyőri Mikulásvonaton vagy a Pünkösdi Zenés Különvonaton is.

Megközelítette a 285 ezret az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben, közölte a társaság vezérigazgatója, Zay Adorján.

a Pálházi Állami Erdei Vasúton utazók száma pedig meghaladta a 40 ezret.

Ez szerinte részben annak is köszönhető, hogy az erdőgazdaság munkatársai különféle tematikus programokat szerveztek mindkét vonalon. A LÁEV-nél közlekedett a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt- és egy önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó Expressz.

Kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulásvonatot. A "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvánnyal közösen, 17. alkalommal megrendezett több mint három hetes rendezvény során több mint 20 ezren váltottak jegyet a meghirdetett járatokra.

A PÁEV-nél

Ezen kívül közlekedett a Pünkösdi Zenés Különvonat, valamint a régmúlt idők hangulatát idéző, fával rakott szerelvény, a vasútfotósok és kisvasútbarátok örömére.

Tavaly elkészült a "Kisvasutak" elnevezésű mobiltelefonos applikáció is, ami elsősorban az erdei vasutak menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat, a Google Play áruházból ingyenesen letölthető.

Címlapkép: Getty Images