Ezt megnyertük: a világ legjobb diák programozói versengenek majd Szegeden

MTI   
  Megosztom
Ezt megnyertük: a világ legjobb diák programozói versengenek majd Szegeden

2023. augusztus 28 -szeptember 4. között megrendezésre kerülő, a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI 2023) szervezési jogát Magyarország nyerte el, a helyszín Szeged városa lesz. A Kormány 2021 tavaszán döntött a rendezvény támogatásáról.


 

Augusztus 28 -szeptember 4. között Szegeden megrendezésre kerül az IOI 2023 Winter Meeting találkozó, melynek célja, hogy a nemzetközi szervezőbizottság tagjai számára bemutatásra kerüljenek az IOI 2023 megvalósításának részletei, az esemény szervezési feladatai, illetve a szereplők megteszik a szükséges intézkedéseket annak biztosítására, hogy a szervezés minden aspektusból készen álljon az IOI 2023 kezdetére.

A négy napos eseményt Szolnoki Szabolcs, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg egy sajtótájékoztató keretében, a szegedi Pick Arénában.Helyettes államtitkár úr elmondta, hogy a verseny fennállása óta második alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon az IOI, ami a világ legnagyobb presztízsű versenyprogramozási eseménye.AzIOI megrendezésének távlati célja, hogy a munkaerő-piaci igényekhez igazodva egyre több fiatallal megszerettessük az informatika szakmát és ösztönözzük őket, hogy kezdjékmeg tanulmányaikat és szerezzenek diplomát informatikai felsőoktatási képzésekben és egyre többen helyezkedjenek el a digitális szakmákban.

A felszólalók között volt a hazai szervezőbizottság vezetője, Jobbágy László, aki kifejtette, hogy az IOI –International Olympiad in Informatics –az öt legnagyobb presztízsű tudományos olimpiának az egyike, ami 11 évet követően, a tengerentúlon és ázsiai helyszínek rendezett versenyek után térvissza Európába.

Nyúl László, a Szegedi Tudományegyetem informatikai intézetének docense és egyben az IOI technikai szervezőbizottság vezetője a technikai feltételek biztosítása kapcsán összefoglalta, hogy a négyszáz versenyzőnek két versenynapon, 5-5 óra alatt 3-3 különféle feladatot kell megoldaniuk, többek között programokat írnak és algoritmusokat fejlesztenek majd.

Végül Benjamin Burton, a nemzetközi IOI elnöke beszédében kiemelte, hogy a nemzetközi bizottság fő prioritása, hogy a legnagyobb tudású és tudományos felkészültségű csapat álljon a verseny szervezése mögött. A magyar szervezői stáb iránt a nemzetközi bizottság teljes bizalmát fejezte ki

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

diákolimpia

informatika