Drákói szigort vezetnek be a Balatonnál: megelégelték a pénzéhes befektetőket

HelloVidék   
  Megosztom
Drákói szigort vezetnek be a Balatonnál: megelégelték a pénzéhes befektetőket

Az északi parton megvédenék Balatonalmádi kertvárosias jellegét, ezért komoly gátat szabnának a befektetési célú építési beruházásoknak - írta az Economx.

Balatonalmádi polgármestere a közösségi médiában tette közzé, hogy az észak-balatoni város szigorítja a helyi építési szabályzatát. Ennek ugyan a település honlapján az Economx nem találta írásos nyomát, de a polgármester, Fabó Péter úgy fogalmaz, hogy a város életében ez az egyik legjelentősebb szigorítás:


A rendelet módosításának célja az volt, hogy kertvárosias lakóterületi övezetben korlátozni tudjuk a kialakítható önálló rendeltetési egységek számát. A korábbi négy lakóegység helyett alap esetben már csak egy önálló rendeltetési egység kialakítására lesz lehetőség.

A polgármester tehát két fontos változást említ:

  • Két önálló rendeltetési egység kialakítására kizárólag abban az esetben lesz lehetőség , amennyiben a telekméret eléri a kialakítható legkisebb telekméret másfélszeresét.
  • Három vagy négy lakóegységes építkezés kertvárosi lakóövezetben egyáltalán nem lehetséges.

A posztból az is kiderült, hogy Almádi városvezetése igyekszik gátat szabni a telepszerű, befektetési célú építési beruházásoknak, amelyek mind infrastrukturálisan, mind környezeti szempontból aránytalan terhet rónak az érintett városrészekre.

Íme, a szigorításról szóló poszt:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

építési szigor

balatonalmádi

gazdagság