Minden lehetősége kihasználnak a magyarok: már több mint 3000 család igényelt csok pluszt

MTI   
  Megosztom
Minden lehetősége kihasználnak a magyarok: már több mint 3000 család igényelt csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes kifejtette, a befogadott kérelmek összege 83 milliárd forint, a családok átlagosan 26 millió forint hitelt igényelnek. Hozzátette, az igénylők kétharmada gyermektelen, ők a támogatásnak is köszönhetően vállalnak gyermeket. Az államtitkár elmondta, a csok pluszt az igénylő családok háromnegyede első közös otthonának megszerzésére költi.

A csok plusz igénylések felfutása dinamikusabb, mint az eredeti csok bevezetésekor volt tapasztalható

- mondta. Úgy fogalmazott, a legfrissebb, márciusi adatok is azt igazolják, hogy felülmúlja a várakozásokat a támogatás iránt mutatott érdeklődés.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a csok plusz a kormányzat minden kívánt gyermek megszületését támogató családpolitikai alapelvét segíti. Továbbá komoly gazdaságélénkítő hatása van, a lakáshitel-igénylések harmada köthető hozzá. Kifejtette, a mostani államilag támogatott hitelek kiszámíthatók, biztonságosak és olcsók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csok plusz

csok

családtámogatás

családtámogatási program