Így ünnepli születésnapját a vidéki kastély: mindenképp itt a helyed, ha ilyen kutyusod van

MTI   
  Megosztom
Így ünnepli születésnapját a vidéki kastély: mindenképp itt a helyed, ha ilyen kutyusod van

Fesztivállal ünnepli nyolcadik születésnapját a hosszú hétvégén a gyulai Almásy-kastély. A programban szerepel tacskótalálkozó, reformkori kávékülönlegességek kóstolója és élőszereplős tárlatvezetés is - közölte a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. csütörtökön közleményben.

A programok összeállításánál minden esztendőben szempont, hogy valami újat meséljenek az épületről, annak történetéről és az itt élt személyekről - idézi a közlemény Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgatót.

Pénteken 18 órakor induló suttogó tárlatvezetésünk a főurak számára észrevehetetlen cselédség életéről szól. A gróf mellett megjelenik a komorna, a komornyik, a szobalány és a muzsikus is

- mondta.

Hozzátette, ingyenesen lesz látogatható a Tacskótalálkozó. Az esemény évről évre egyre több tacskótulajdonost és érdeklődőt vonz. Szombaton lesz felvonulás, szépség- és futóverseny is. Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak Gróf Tacskó Dénes tart tárlatvezetést.

A programsorban megemlékeznek az 1848-as forradalom évfordulójáról is. Idén a reformkori és forradalmi kávéházak hangulatát korabeli kávékülönlegességekkel idézik meg Vigyikán György barista közreműködésével. Az előzetesen regisztrálók megkóstolhatják a deákkenyeret, a fűszeres mokkát és az írkávét; és megtanulhatják a kávékóstolást és otthon elkészíthető finom kávés recepteket is - ígérik a szervezők.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyula

almásy-kastély

tacskó

kutyatartók

szórakozás

program

szabadidő

kirándulás