Kiderült, melyik a leglátogatottabb város most a Balatonnál

MTI   
  Megosztom
Kiderült, melyik a leglátogatottabb város most a Balatonnál

Több mint 638 ezer vendégéjszakát regisztráltak tavaly Zalakaroson,15 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a város a belföldi vendégek körében egyben a legnépszerűbb település is lett a Balaton régióban - tájékoztatott a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

Kovács Szabolcs ügyvezető közleménye szerint a KSH éves turizmusstatisztikai összesítése szerint Zalakaroson tavaly 638 069 kereskedelmi vendégéjszakát regisztráltak. A növekmény a 3,84 százalékos országos, és az 1,6 százalékos régiós növekedési mértéket többszörösen meghaladja.

Összesített vendégéjszakaszámban is dobogós a város, Hévíz és Balatonfüred után a 3. legnépszerűbb település lett 2018-ban a Balaton térségében.

Czirákiné Pakulár Judit, turizmusért felelős alpolgármester hozzátette: a zalakarosi eredmények növekedése 2018-ban a legnagyobb intenzitású bővülés volt az 5 leglátogatottabb balatoni település és az 5 legnépszerűbb hazai termálfürdős település kategóriában.

Szintén egyedülálló teljesítmény, hogy a stratégiai és a feltörekvő külpiacokon egyaránt növekedést értek el: 12 százalékos bővülést a külföldi vendégéjszakákban. A német nyelvterületről korábban csökkenő vendégéjszakaszámot a múlt évre sikerült növekedésbe fordítani, szintén egyedüliként a régióban - tette még hozzá az alpolgármester.

Kovács Szabolcs közlése szerint ezek az eredmények elsősorban Zalakaros egyedülálló kínálatának, a négyévszakos családi fürdőnek és a szállodáknak köszönhető, valamint annak a közösen befektetett munkának, amelyben "a turisztikai szereplőkkel összehangolt, adatvezérelt, integrált városmarketing-tevékenységet" sikerült megvalósítani.

Idén a Zalakaros Go Bike kampány mellett elindítják a Csak Egy Pillanat! elnevezésű, Európában is egyedülálló programot, amelynek keretében márciustól díjmentes vércukormérést vehetnek igénybe a Zalakarosi Fürdő vendégei, de a zalakarosi szállóvendégeket és a helyben élő családokat is bevonják a kezdeményezésbe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

turizmus

utazás

turista