Újabb településeken indította el taxiszolgáltatását a Bolt: már a Balatonnál is terjeszkednek

MTI   
  Megosztom
Újabb településeken indította el taxiszolgáltatását a Bolt: már a Balatonnál is terjeszkednek

A Bolt taxi május 17-től egész évben elérhetővé vált Siófokon és a város körüli településeken, így a cég már hét vidéki nagyvárosban nyújt személyszállítási szolgáltatást. A vidéki bővítés a vállalat országos szolgáltatási lefedettségi stratégiájának része, amely 2024-ben tovább folytatódik.

Mostantól Siófokon, valamint a város vonzáskörzetébe eső összes településen rendelhető

– jelentette be a Bolt HTX Kft., a cég magyarországi leányvállalata. Siófokon és környékén az utazások alapdíja 1990 forint, a kilométerdíj 690 forint, míg a percdíj 150 forint lesz. A fővárosban piacvezető taxiszolgáltató eddig inkább kelet-magyarországi vármegyeszékhelyekre fókuszált, így Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, valamint Debrecenben lépett piacra, utóbbiban a vezető pozíciót kivívva. Nyugat-Magyarországon a vállalat mostanáig Pécsett és Sopronban volt jelen, ez azonban változik, hiszen a siófoki indulással egy újabb dunántúli városban lesz elérhető a mobilitási platform.

A cég 2023-as összesítése szerint a vidéki szegmensben több mint harmadával nőtt a teljesített fuvarok és az aktív sofőrök száma. A szolgáltatás bővítése mellett szólt, hogy a KSH adatai szerint tavaly Siófok lett a legnépszerűbb belföldi vidéki turisztikai célpont több mint 1,3 millió vendégéjszakával. Az adatok alapján eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a főszezon mellett a tavaszi és az őszi forgalom, valamint a külföldi vendégszám is növekedett.

A szolgáltatás indulása kapcsán a cég ügyvezetője elmondta, hogy Siófokon és környékén egyre inkább érezhető az igény egy ismert és megbízható taxi szolgáltatóra, amely nemcsak nyári szezonban, hanem egész évben biztosítja az ideérkező turisták és az itt élők biztonságos utazását:

Fontos szempont volt, hogy azok számára is egy könnyen elérhető és megbízható közlekedési opciót biztosítsunk, akik autó nélkül, mégis egyszerűen szeretnék bejárni a környék nevezetességeit

– mondta dr. Sabjányi László, a cég ügyvezető igazgatója a siófoki indulás kapcsán.

A taxiszolgáltató jelentős növekedési potenciált lát a vidékben, ennek megfelelően a mostani szolgáltatásbővítés egy országos lefedettséget célzó stratégia része:

Hosszútávú terveink között szerepel a balatoni régió lefedése, illetve, hogy országszerte további vidéki városokban is megjelenhessünk a tőlünk megszokott színvonalas szolgáltatással

– tette hozzá a cég vezetője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bolt

bolt taxi

utazás

siófok

balaton