Hatalmas fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergomban: mire készülnek a megyében?

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergomban: mire készülnek a megyében?

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon - közölte a vármegyei közgyűlés.

Popovics György kiemelte, hogy a térség számos érdekességet kínál a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni.

  • Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.
  • A péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.
  • Piliscséven egy régi présház épülete újul meg, amely ökoturisztikai találkozó pontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében - ismertette a vármegyei közgyűlés elnöke.
  • Tokodon ökoturisztikai találkozó pontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be.

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.

Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

támogatás

uniós fejlesztés

uniós forrás

uniós támogatás

komárom-esztergom megye

duna menti települések