Áll a bál a hévizi buszpályaudvar körül: az önkormányzat durva lépésre szánta el magát

MTI   
  Megosztom
Áll a bál a hévizi buszpályaudvar körül: az önkormányzat durva lépésre szánta el magát

Nem fejezte be a vállalkozó a hévízi régi buszpályaudvar több mint egymilliárd forintos, turisztikai célú átalakítását, az önkormányzat ezért szerződést bont és kötbért követel.

A Kölcsey utca és a régi buszpályaudvar felújításának végső kivitelezési határideje és a kötbérterhes munkavégzés ideje is lejárt, a kivitelező pedig még mindig nem tudta befejezni a beruházást. A képviselők ezért polgármesteri javaslatra arról döntöttek, hogy szerződést bontanak a kivitelezővel és több mint 150 millió forintos meghiúsulási kötbér megfizetését követelik.

Papp Gábor polgármester arról is beszámolt, hogy a beruházást be fogják fejezni, nem hagyható, hogy "a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket ilyen látvány fogadja közvetlenül a tó környezetében". Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal annak érdekében, hogy néhány hónapon belül befejeződjön a beruházás.

A hévízi önkormányzat korábbi közlései szerint 2021-ben költöztették új helyre az addig a tófürdő bejárata mellett évtizedeken át működő buszpályaudvart.

Az ezt követően indult, több mint egymilliárd forintos támogatást elnyert gyógyhelyfejlesztési beruházás részeként kezdődött el az 1957-ben indult utasfogadó épület és környezetének átalakítása. Egyebek mellett turisztikai információs központ, rendezvénytér, ivócsarnok és kerékpáros központ létrehozása szerepelt a tervekben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

hévíz

buszpályaudvar

felújítás