Hihetetlen videó: így éledezik a természet a fonyódi berektűz után

HelloVidék 2019. augusztus 2. 10:30
Áprilisban több száz hektáron égett a Balatoni nádas Fonyódnál: több százezer védett állat és növény pusztult el. Egy drónvideós elképesztő felvételeket készített a katasztrófáról és az azt követő hónapokról: te is megnézheted, hogyan éledezik a természet a pusztító tűz után.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy áprilisban több száz hektáron égett a Balatoni nádas Fonyódnál. A tüzet szándékos gyújtogatás okozhatta, a tűzvészben százezres nagyságrendben pusztultak el védett állatok. A terület nagy része európai védelem alatt álló élőhely, épületeket nem veszélyeztetett a tűz, azonban a természetben felbecsülhetetlen károk keletkeztek.

Böröczky Bulcsú a katasztrófa után folyamatosan figyelemmel kísérte a helyszínt és a történteket, a napokban pedig Facebookon közzétett egy drónvideót, melyen az elmúlt 4 hónap változásai láthatóak. Elnézve a videót, még az is lehet, hogy hamarabb visszaáll az egyensúly a területen, mint ahogyan azt jósolták - szakértők szerint akár 4-5 év is eltelhet, míg helyreáll a természet a pusztító tűz után.