Figyelmeztetés: ellepték a siklók a balatoni telkeket

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztetés: ellepték a siklók a balatoni telkeket

300 hektárnyi nádas égett le Fonyód közelében, a tűzben pedig számos állat élőhelye megsemmisült. Az otthontalan állatok a lakott területekre menekültek.

Mi is beszámoltunk róla, hogy mintegy 300 hektárnyi nádas égett le Fonyódon, a hatalmas tűzben számos állat, főként hüllők és kétéltűek pusztultak el. A szakértők szerint 4-5 évbe is eltelhet, míg helyreáll a természet a nádasnál. A Blikk információi szerint most rengeteg hüllő menekül a korábbi élőhelyéről, ezért ellepték a fonyódi kerteket a siklók. A cikk szerint nagy riadalmat váltott ki a helyi közösségben a siklók megjelenése, ugyanis sokan mérgeskígyónak nézték a jövevényeket, ám a Balaton környékén nem él mérgeskígyó, tehát nincs mitől tartani.

A Balatoni berkek Facebook csoport arra kéri a lakosságot, hogy ne bántsák és ne öljék meg az állatokat.

Fotó: MTI/Varga György

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nádas

tűz

állat

sikló