Figyelmeztetés: ellepték a siklók a balatoni telkeket

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztetés: ellepték a siklók a balatoni telkeket

300 hektárnyi nádas égett le Fonyód közelében, a tűzben pedig számos állat élőhelye megsemmisült. Az otthontalan állatok a lakott területekre menekültek.

Mi is beszámoltunk róla, hogy mintegy 300 hektárnyi nádas égett le Fonyódon, a hatalmas tűzben számos állat, főként hüllők és kétéltűek pusztultak el. A szakértők szerint 4-5 évbe is eltelhet, míg helyreáll a természet a nádasnál. A Blikk információi szerint most rengeteg hüllő menekül a korábbi élőhelyéről, ezért ellepték a fonyódi kerteket a siklók. A cikk szerint nagy riadalmat váltott ki a helyi közösségben a siklók megjelenése, ugyanis sokan mérgeskígyónak nézték a jövevényeket, ám a Balaton környékén nem él mérgeskígyó, tehát nincs mitől tartani.

A Balatoni berkek Facebook csoport arra kéri a lakosságot, hogy ne bántsák és ne öljék meg az állatokat.

Fotó: MTI/Varga György

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nádas

tűz

állat

sikló