Figyelmeztetés: ellepték a siklók a balatoni telkeket

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztetés: ellepték a siklók a balatoni telkeket

300 hektárnyi nádas égett le Fonyód közelében, a tűzben pedig számos állat élőhelye megsemmisült. Az otthontalan állatok a lakott területekre menekültek.

Mi is beszámoltunk róla, hogy mintegy 300 hektárnyi nádas égett le Fonyódon, a hatalmas tűzben számos állat, főként hüllők és kétéltűek pusztultak el. A szakértők szerint 4-5 évbe is eltelhet, míg helyreáll a természet a nádasnál. A Blikk információi szerint most rengeteg hüllő menekül a korábbi élőhelyéről, ezért ellepték a fonyódi kerteket a siklók. A cikk szerint nagy riadalmat váltott ki a helyi közösségben a siklók megjelenése, ugyanis sokan mérgeskígyónak nézték a jövevényeket, ám a Balaton környékén nem él mérgeskígyó, tehát nincs mitől tartani.

A Balatoni berkek Facebook csoport arra kéri a lakosságot, hogy ne bántsák és ne öljék meg az állatokat.

Fotó: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nádas

tűz

állat

sikló