Jó hír a debrecenieknek: ilyen támogatásokat vehetnek igénybe a fiatalok 2024-ben, ennyit kell csak tenni érte

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a debrecenieknek: ilyen támogatásokat vehetnek igénybe a fiatalok 2024-ben, ennyit kell csak tenni érte

Jövő héten dönthetnek a debreceni lakásprogram elindításáról, a programmal a munkahellyel rendelkező, 35 éven aluli fiatalok lakhatását segítenék.

Márciusba jelentette be Papp László, hogy a városvezetés szándékai szerint az önkormányzat a Cívis Ház Zrt. gesztorsága mellett egy olyan lakásprogramot indít el, melyre egyfelől jelentkezhetnek az ingatlanfejlesztők, másik oldalról pedig – egy pályázati együttműködési eljárás keretében – a munkáltatók, a náluk dolgozó 35 éven aluli munkavállalók lakáshoz juttatása érdekében - írja a dehir.hu.

A polgármester akkor azt ígérte, a következő hetekben egyeztetnek az érintettekkel, s várhatóan az április közgyűlés dönt majd a kérdésben.Papp László most be is nyújtotta az erről szóló előterjesztést a képviselőtestületnek. Mint írja, a 2025-ben induló Főnix Lakásprogram célja a Debrecenben dolgozó, 35 év alatti munkavállalók számára megfizethető, alacsony fenntartási költségű, magas energiahatékonyságú lakások biztosítása annak érdekében, hogy nyugodtan tervezhessék életüket, karrierjüket Debrecenben.

A város részéről a Cívis Ház köti majd a megállapodásokat, az önkormányzat a piaci bérleti díj egyharmadát támogatásként nyújtaná a programban részt vevő fiatalok számára, egyharmad részét a munkáltatók, egyharmad részét a fiatal munkavállalók fizetnék (ez utóbbi két arányról a munkáltató és a munkavállaló egyezhet meg, az önkormányzat csak a saját egyharmadát rögzíti).

A Főnix Lakásprogram tárgyát legfeljebb a program indítását megelőző 5 éven belüli építésű, terveink szerint 200 – legalább 30, legfeljebb 50 négyzetméter alapterületű, előre meghatározott standard műszaki tartalommal (konyhabútor, hűtő, főzőlap, sütő, alapvető fürdőszobai szaniterek) rendelkező – lakásból álló kontingens bevonása, majd abból – egyedülálló munkavállalók vagy legfeljebb 2-3 fős család által igénybe vehető – lakóingatlan bérlete

A tervek szerin a program 2025-ben indul el, azonban az ingatlanfejlesztők, illetve a munkáltatók kiválasztására irányuló pályáztatási eljárásra már 2024-ben sor kerül annak érdekében, hogy a lakásprogram elindulásakor álljanak rendelkezésre pályáztatható lakások és egyúttal kezdetét vegye egy intenzív lakásépítési folyamat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

lakás

ingatlan

debrecen