Kétmilliárd forintos beruházás Gyulán: de vajon mire költik ezt a rengteg pénzt?

MTI   
  Megosztom
Kétmilliárd forintos beruházás Gyulán: de vajon mire költik ezt a rengteg pénzt?

Elérte legnagyobb magasságát a kormány több mint kétmilliárd forintos támogatásával megvalósuló tornaterem, amelyet szeptembertől használhatnak a gyulai református általános iskola diákjai.

A beruházás bokrétaünnepe alkalmából közzétett bejegyzésben azt írta, a református egyház nagyon rossz állapotban kapta vissza épületeit, de ma már a város egyik legjobb iskolájaként ismerik. Az új tornatermet nemcsak az iskolai diákjai használhatják majd, hiszen sok olyan amatőr sportegyesület és sportoló közösség van Gyulán, amelyik termet keres, e fejlesztésnek köszönhetően bővül a lehetőségek köre.

Béres István főépítész, a gyülekezet gondnoka felidézte, hogy a beruházásra 2020-ban kétmilliárd forint támogatást kaptak a kormánytól, amely a tornacsarnok, a hozzátartozó öltözők, a területbiztosítás és az infrastruktúra kivitelezését, illetve költségeit finanszírozza. A gazdasági válság miatt megemelkedett költségek következtében az eredetileg tervezettnél kisebb épületet építenek.

A küzdőtér 830 négyzetméteres lesz, ami az iskolai testnevelés céljainak maximálisan megfelel, akár négy csoport is tornázhat egyszerre. Az iskolának eddig 124 négyzetméteres tornaszobája volt, a fejlesztés ezért is óriási előrelépés.

A tornacsarnok helyéül szolgáló ingatlanok megvásárlásához az önerőt a gyülekezet biztosította .

A Gyulai Református Egyházközség 1994 szeptemberében indította el iskoláját a Békés vármegyei településen, 2023 szeptemberétől felmenő rendszerben, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatási programot vezettek be az induló első osztályban.

Gyulán a katolikus egyház által fenntartott általános iskola és gimnázium is épít tornatermet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

gyula

beruházás

tornaterem