Veszélyes zöldségek árasztják el a magyar piacokat: erre jobb, ha figyelsz a következő hetekben

HelloVidék   
  Megosztom
Veszélyes zöldségek árasztják el a magyar piacokat: erre jobb, ha figyelsz a következő hetekben

A töklámpások látványosak és elkészítésük jó családi program, mely fejleszti a gyerekek kézügyességét és kreativitását, azonban a tök sok esetben fogyasztásra nem alkalmas.

Halloween a ’90-es évekre elérte Európát, majd Magyarországot is, ahol az ünnep egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Egyre többen ünneplik Halloweent Magyarországon is, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívta a vásárlók figyelmét, hogy fogyasztásra csak az ehető tökfajtákat használják, továbbá felszólította az élelmiszerüzleteket, hogy egyértelműen jelöljék meg a nem ehető, csak dísztöknek alkalmas fajtákat.

Európában először Franciaország jelezte a problémát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak, miszerint az elmúlt öt évben több mint háromszáz ételmérgezést észleltek, amit tökfélék okoztak.

Az ilyen jellegű megbetegedések száma azóta nőtt, nem csak Franciaországban; hasonló esetekről számoltak be más uniós tagállamok is. Az esetek nyár végén és ősszel a leggyakoribbak, bizonyára a Halloween miatt, mivel ilyenkor megnő a dísztökök iránti kereslet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halloween

tök

lámpás

dísztök

töklámpás

nébih