Veszélyes zöldségek árasztják el a magyar piacokat: erre jobb, ha figyelsz a következő hetekben

HelloVidék   
  Megosztom
Veszélyes zöldségek árasztják el a magyar piacokat: erre jobb, ha figyelsz a következő hetekben

A töklámpások látványosak és elkészítésük jó családi program, mely fejleszti a gyerekek kézügyességét és kreativitását, azonban a tök sok esetben fogyasztásra nem alkalmas.

Halloween a ’90-es évekre elérte Európát, majd Magyarországot is, ahol az ünnep egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Egyre többen ünneplik Halloweent Magyarországon is, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívta a vásárlók figyelmét, hogy fogyasztásra csak az ehető tökfajtákat használják, továbbá felszólította az élelmiszerüzleteket, hogy egyértelműen jelöljék meg a nem ehető, csak dísztöknek alkalmas fajtákat.

Európában először Franciaország jelezte a problémát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak, miszerint az elmúlt öt évben több mint háromszáz ételmérgezést észleltek, amit tökfélék okoztak.

Az ilyen jellegű megbetegedések száma azóta nőtt, nem csak Franciaországban; hasonló esetekről számoltak be más uniós tagállamok is. Az esetek nyár végén és ősszel a leggyakoribbak, bizonyára a Halloween miatt, mivel ilyenkor megnő a dísztökök iránti kereslet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halloween

tök

lámpás

dísztök

töklámpás

nébih