Durván fogy a magyar: 87 ezer halálesetre csak 60 ezer születés jut

MTI   
  Megosztom
Durván fogy a magyar: 87 ezer halálesetre csak 60 ezer születés jut

Az év első két hónapjában, május-júniusban, valamint augusztusban anyakönyveztek több frigyet az egy évvel korábbihoz képest. Augusztusban a házasságkötések száma nagymértékben emelkedett: ekkor több mint 8 ezren kötöttek házasságot, ami több mint 8 százalékkal volt több a 2017. augusztusinál

Az előzetes adatok szerint 2018 első nyolc hónapjában a születések száma 2,1, a halálozásoké 2,3 százalékkal volt kisebb, mint 2017 azonos időszakában. Ennek következtében a természetes fogyás 2,6 százalékkal csökkent 2017 első nyolc hónapjához képest. Csak augusztust nézve viszont az élveszületések száma 3,5 százalékkal kevesebb, míg a halálozásoké 0,2 százalékkal több volt, mint az előző év azonos hónapjában. Így az augusztusi természetes fogyás 16 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal ( KSH) a közleményéből.

A teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,47 volt, az előző év azonos időszakára számított 1,48-hoz képest.

Az első nyolc hónapban több mint 87 ezren haltak meg. A márciusi 15 százalékot meghaladó, a júliusi 4,6 százalékos és az augusztusi 0,2 százalékos emelkedés kivételével az év többi hónapjában - legnagyobb arányban januárban - csökkent a halálozások száma az előző év azonos hónapjaihoz viszonyítva.

Ezer lakosra vetítve 9,1 élveszületés és 13,4 halálozás jutott, előbbi 0,2, utóbbi 0,3 ezrelékponttal kevesebb volt az előző évi értéknél. Így a természetes fogyás 4,3 ezrelékre mérséklődött. Ezer élveszületésre 3,3 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,5 ezrelékpontos csökkenést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest.

Az év első nyolc hónapjában 36 627 pár kötött házasságot, számuk 1,4 százalékkal volt több, mint az előző év azonos időszakában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyermek

házasság

fogyás

esküvő

hellovidék

ksh