Új tárgyalások: lehet hogy ismét érvénybe lép a vasárnapi boltzár

HelloVidék   
  Megosztom
Új tárgyalások: lehet hogy ismét érvénybe lép a vasárnapi boltzár

A vasárnapi boltzár újbóli bevezetését kezdeményezte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, a kérdést Palkovics Lászlóval tárgyalják újra - írja a Magyar Idők.

Az érdekvédelmi képviselet szeptember elején kereste meg az ötletével Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz továbbította a felvetést.

Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint hosszú ideje nem történt olyan lépés, ami motiválná a munkavállalókat az üres állások feltöltéséhez, ez pozitívan változhat, ha a munkavállalóknak több szabadidejük van, amit kikapcsolódással, családjukkal, tölthetnek.

Friss! Cikkünk megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben jelezte, hogy:

A vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy, a kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

boltzár

vasárnap

tárgyalás

bolt