A szülőknek is van mit tanulniuk: szakemberek segítenek az óvodákban és iskolákban

MTI   
  Megosztom
A szülőknek is van mit tanulniuk: szakemberek segítenek az óvodákban és iskolákban

A gyermek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzése érdekében új típusú gyermekvédelmi szolgáltatás az óvodai, iskolai szociális segítő munkás - közölte a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY).

Ma a pedagógusok, külső segítség nélkül nem tudnak megfelelni annak a kihívásnak, amit a felmerülő sokszor halmozottan megjelenő szociális problémák jelentenek a köznevelési intézményekben.

Az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése érdekében a szociális segítő munka eszközeivel támogatást nyújt a köznevelési intézménybe járó gyermeknek, a gyermek családjának és a köznevelési intézmény pedagógusainak.

A szociális segítő feladata, hogy a kiskorú gyermek szülője számára a gyermeke gondozását és nevelését segítő gyermekvédelmi, gyermekjóléti, szociális és egészségügyi ellátásokról és pénzbeli támogatásokról részletes tájékoztatást adjon.

Feladata továbbá az óvodai nevelés és az iskolai oktatás színvonalának figyelemmel kísérése, a gyermek tanulmányi kötelezettségeinek teljesítését akadályozó tényezők észlelése és feltárása.

A szociális segítő feladatkörébe tartozik feltárni, hogy a családoknak milyen szociális biztonságágukat veszélyeztető anyagi terheket kell vállalniuk az ingyenes óvodai ellátásban, és az iskolai oktatásban.

Az iskolai, óvodai szociális munka egy újszerű feladat, ami égetően fontos a gyermekek, a szülői közösségek és a pedagógus szempontjából is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermekvédelem

iskolai szociális segítő

iskola

óvoda

szociális munkás