A szülőknek is van mit tanulniuk: szakemberek segítenek az óvodákban és iskolákban

MTI   
  Megosztom
A szülőknek is van mit tanulniuk: szakemberek segítenek az óvodákban és iskolákban

A gyermek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzése érdekében új típusú gyermekvédelmi szolgáltatás az óvodai, iskolai szociális segítő munkás - közölte a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY).

Ma a pedagógusok, külső segítség nélkül nem tudnak megfelelni annak a kihívásnak, amit a felmerülő sokszor halmozottan megjelenő szociális problémák jelentenek a köznevelési intézményekben.

Az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése érdekében a szociális segítő munka eszközeivel támogatást nyújt a köznevelési intézménybe járó gyermeknek, a gyermek családjának és a köznevelési intézmény pedagógusainak.

A szociális segítő feladata, hogy a kiskorú gyermek szülője számára a gyermeke gondozását és nevelését segítő gyermekvédelmi, gyermekjóléti, szociális és egészségügyi ellátásokról és pénzbeli támogatásokról részletes tájékoztatást adjon.

Feladata továbbá az óvodai nevelés és az iskolai oktatás színvonalának figyelemmel kísérése, a gyermek tanulmányi kötelezettségeinek teljesítését akadályozó tényezők észlelése és feltárása.

A szociális segítő feladatkörébe tartozik feltárni, hogy a családoknak milyen szociális biztonságágukat veszélyeztető anyagi terheket kell vállalniuk az ingyenes óvodai ellátásban, és az iskolai oktatásban.

Az iskolai, óvodai szociális munka egy újszerű feladat, ami égetően fontos a gyermekek, a szülői közösségek és a pedagógus szempontjából is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermekvédelem

iskolai szociális segítő

iskola

óvoda

szociális munkás