Súlyos következménye lehet, ha szülés után túl hamar jön az újabb baba

Liszkai Attila   
  Megosztom
Súlyos következménye lehet, ha szülés után túl hamar jön az újabb baba

A több gyermeket tervező pároknál gyakorta merül fel a kérdés, vajon mennyit érdemes a várni a szülés után arra, hogy jöhessen az újabb baba. Egészségügyi ajánlások alapján a HelloVidék mutatja, mi az egészséges.

Azt az orvosok is leszögezik, ahogy minden szervezet, úgy minden terhesség más és más, és általában a nők teste önmagától érzi, hogy mennyi idő kell neki a szülés utáni felépülésre. De a hivatalos álláspont az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) és az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (American Congress of Obstetrics and Gynecology, ACOG) szerint az, hogy az anyáknak érdemes legalább 18 hónapot várniuk minden gyermekáldás után, hogy újabb babát vállaljanak.

A Harvard School of Public Health és az University of British Columbia kutatói viszont ennél megengedőbbek. Ők azon az állásponton vannak, hogy

Kijelentésüket 150 ezer vizsgálat támasztja alá; olyan eseteket figyeltek meg, ahol a szülés és a teherbe esés között kevesebb idő telt el, mint egy év. Az ilyen esetekben egészségügyi szempontból az anyát és a babát egyaránt nagy veszélyek fenyegetik; akár bele is halhatnak szülésbe.

A kutatások alkalmával a következő megfigyeléseket rögzítették: az újszülöttek sok esetben veszélyesen kis súllyal születettek meg, nagy volt a koraszülöttek aránya, más esetekben pedig szülési rendellenességek léptek fel. A csecsemők egészségének veszélye nagyobb volt a 20-34 éves nőknél, mint a 34 év felettieknél.

A veszély még nagyobb fiatalabb nők esetén, illetve azoknál, akiknél a szülést csak 6 hónap választotta el az újabb teherbe eséstől. A kutatók azt remélik, hogy ez az információ segít a nőknek saját döntéseik meghozásában, illetve abban, hogy hogy ne frusztrálja őket egy hosszabb terhességek közti időszak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baba

baby

szülés

terhesség

születés