Ezer árva gyereknek épül gigaközpont a Bács-Kiskun megyei falvacskában

MTI   
  Megosztom
Ezer árva gyereknek épül gigaközpont a Bács-Kiskun megyei falvacskában

Árva és családjukból kiemelt gyermekek táboroztatására épít központot az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány Tas-Alsószenttamáson. A civil szervezet Ágota falva megvalósításához támogatásokat is gyűjt - közölte Mitykó András kuratóriumi elnök.

A héthektáros területet az alapítvány saját forrásból és kormányzati támogatásból vásárolta meg. A Bács-Kiskun megyei község külterületén található telken jelenleg egy nemrégiben épített templom, öt felújításra szoruló ház és egy közösségi ház áll. A területet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával sikerült körbekeríteni, de a gyerekek még nem tudnak ott aludni, mivel a vezetékes víz bekötésének előkészítése még most zajlik.

Az épületek rekonstrukciójával téliesített szállásokat alakítanának ki, emellett a nyári elhelyezésre szolgáló házak is készülnek majd a szükséges vizesblokkokkal. A hosszú távú elképzelések között szerepel egy 1-2 ezer négyzetméteres rendezvényház kialakítása is .

A beruházáshoz az alapítvány saját forrásai nem elegendőek, ezért gyűjtést indítottak. Az adományozók 400 forintos, úgynevezett téglajegy megvásárlásával segíthetik a fejlesztést, emellett akadt már olyan vállalkozás is, amely közvetlenül építőanyaggal járult hozzá Ágota falva létrehozásához.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árva

gyerek

tábor