Így is lehet: unta az anya a mobilozó gyerekeket, inkább társasjátékot készített

HelloVidék   
  Megosztom
Így is lehet: unta az anya a mobilozó gyerekeket, inkább társasjátékot készített

A csurgói származású hivatásos anya, Kászoni Edit gondolt egy nagyot és társasjátékot készített a Dráváról, hogy a gyerekek könnyebben megismerjék a térség élővilágát, a somogyi települések értékeit. Alkotása oktatási segédeszköz és a Családok éve társasjátéka lett.

Nem voltunk hívei annak, hogy a gyerekek egész nap a mobiltelefont böngésszék vagy a számítógép előtt üljenek, inkább menjenek ki a természetbe és ismerjék meg a saját környezetüket

– mondta Kászoni Edit a sonline.hu-nak , aki négy diplomát szerzett, van pedagógusi végzettsége is, és egy másik hivatásos anyukával beszélgetve jött az ötletük: készítsenek egy hiánypótló társasjátékot.

Így született meg előbb egy Fertő-tavi, majd egy drávai társasjáték. A játék fő célja a környezetvédelemre nevelés, a helyi állatok és növények természetvédelmi értékét felfedezőkártyák tüntetik fel, ezeket kell gyűjteniük a játékosoknak, s ha valaki szemetel, dupla büntetést kap. A Dráva-mentét bemutató társasjátékban 30 helyszín szerepel. Őrtilostól indul a túra a térképen és Siklósig tart.

Berzencén az egyedülálló lakodalmas népszokásokat mutatja be a játék, de szerepel helyszínként a bőszénfai szarvasfarm, a zselickisfaludi csillagvizsgáló vagy a petesmalmi vidrapark is. A Dráva parti felfedezőt a Nyugat-Magyarországi Egyetem oktatási segédanyagnak minősítette, és a Családok éve társasjátékának választották 2018-ban. Kereskedelmi forgalomban is kapható. Az alkotója szerint ott lenne a helye minden környékbeli óvodában és iskolában, mert a játszva tanulás módszerével észrevétlenül csepegteti a gyerekekbe az ismereteket a szülőföldről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vidék

hellovidék

társasjáték

gyerekek

oktatás