Felháborító: 20 évig vette fel halott rokona nyugdíját

hvg.hu   
  Megosztom
Felháborító: 20 évig vette fel halott rokona nyugdíját

Társadalombiztosítási juttatással való visszaélés vétsége miatt emelet vádat a Győri Járási és nyomozó Ügyészség a győri nő ellen, mert húsz éven át felvette halott édesanyja nyugdíját – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

A vádlott édesanyja 1997 őszén halt meg, de a 65 éves nő a nyugdíjfolyósító hatóság felé ezt nem jelezte, 2017 tavaszáig vette fel édesanyja nyugdíját, így a nő költségvetést károsító bűncselekménnyel mintegy 13 millió 705 ezer forintra tett szert.

A nyugdíjfolyósító hatóság öt évre visszamenőleg mintegy 4 millió 804 ezer forint erejéig kötelezte a vádlottat az ellátás visszafizetésére, az ügyészség pedig a fennmaradó 8 millió 901 ezer forint kárra vagyonelkobzást indítványozott – írta a hvg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nyugdíj

ellátás

hellovidék

büntetés