Felháborító: 20 évig vette fel halott rokona nyugdíját

hvg.hu   
  Megosztom
Felháborító: 20 évig vette fel halott rokona nyugdíját

Társadalombiztosítási juttatással való visszaélés vétsége miatt emelet vádat a Győri Járási és nyomozó Ügyészség a győri nő ellen, mert húsz éven át felvette halott édesanyja nyugdíját – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

A vádlott édesanyja 1997 őszén halt meg, de a 65 éves nő a nyugdíjfolyósító hatóság felé ezt nem jelezte, 2017 tavaszáig vette fel édesanyja nyugdíját, így a nő költségvetést károsító bűncselekménnyel mintegy 13 millió 705 ezer forintra tett szert.

A nyugdíjfolyósító hatóság öt évre visszamenőleg mintegy 4 millió 804 ezer forint erejéig kötelezte a vádlottat az ellátás visszafizetésére, az ügyészség pedig a fennmaradó 8 millió 901 ezer forint kárra vagyonelkobzást indítványozott – írta a hvg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nyugdíj

ellátás

hellovidék

büntetés