Felháborító: 20 évig vette fel halott rokona nyugdíját

hvg.hu   
  Megosztom
Felháborító: 20 évig vette fel halott rokona nyugdíját

Társadalombiztosítási juttatással való visszaélés vétsége miatt emelet vádat a Győri Járási és nyomozó Ügyészség a győri nő ellen, mert húsz éven át felvette halott édesanyja nyugdíját – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

A vádlott édesanyja 1997 őszén halt meg, de a 65 éves nő a nyugdíjfolyósító hatóság felé ezt nem jelezte, 2017 tavaszáig vette fel édesanyja nyugdíját, így a nő költségvetést károsító bűncselekménnyel mintegy 13 millió 705 ezer forintra tett szert.

A nyugdíjfolyósító hatóság öt évre visszamenőleg mintegy 4 millió 804 ezer forint erejéig kötelezte a vádlottat az ellátás visszafizetésére, az ügyészség pedig a fennmaradó 8 millió 901 ezer forint kárra vagyonelkobzást indítványozott – írta a hvg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nyugdíj

ellátás

hellovidék

büntetés