600 millió forintból újult meg a Mercedes német iskolája Kecskeméten

MTI   
  Megosztom
600 millió forintból újult meg a Mercedes német iskolája Kecskeméten

Átadták a Mercedes-Benz Iskola közel 600 millió forintból felújított épületszárnyát Kecskeméten szerdán a Lestár Péter Oktatási Központban, amelyet az autógyár saját forrásából és állami támogatással korszerűsített.

Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója az átadó ünnepségen elmondta, hogy a Mercedes-Benz Iskolát 2009-ben alapították a Daimler AG, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és Kecskemét város együttműködésének köszönhetően. Az intézményben kezdetben a Németországból érkező családok gyermekeinek oktatása folyt, de három éve megnyitotta kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is. A beruházással az alsó és felső tagozatos diákok most már közös épületben, a Lestár Péter Oktatási Központ külön épületszárnyában tanulhatnak, korszerű és jól felszerelt oktatási körülmények között.

A Mercedes-Benz vezetése számára kiemelten fontos, hogy hozzájárulhat Kecskemét és a régió oktatási színvonalának emeléséhez. Büszkék arra, hogy egy olyan képzési folyamatot valósítanak meg, amely az óvodával kezdődik, és az általános iskolán keresztül egészen a szakképzésig tart.

Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik. Az alsó tagozatban a német nyelvű oktatás szinte minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a diákokkal. Negyedik osztály végére a gyerekek már mindkét nyelven nagyon jól ki tudják fejezni magukat. A Mercedes-Benz Iskola vezetése a későbbiekben 11. és 12. osztály elindítását is tervezi.

Kecskemét ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő központja, térsége. Az iskola megnyitásának különös jelentősége van a Homokbányán, mivel az elmúlt évtizedben ez a településrész szellemvárosként létezett. Napjainkra azonban egyre több élettel töltődik meg, amelynek fontos része a Mercedes-Benz Iskola. Az intézmény mára fontos színfoltja lett a kecskeméti oktatási kínálatnak – nyilatkozta Gaál József, Kecskemét alpolgármestere.

Az eseményen kiosztott tájékoztató szerint, a fejlesztés során a tantermek, csoportszobák és tanári szobák korszerűsítése mellett megújult a lépcsőház, az aula, a földszinti tornaterem és az öltözők, a melegítőkonyha, az étkező, a tankonyha, és további két oktatóterem is. Az udvaron két játszótér, műfüves focipálya, teniszpálya, 100 méteres futópálya, strandröplabda pálya, valamint távolugró pálya és egy kültéri fitnesz eszközökkel felszerelt tornapálya biztosít mozgási és sportolási lehetőséget a tanulóknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mercedes-benz

fejlesztés

iskola

kecskemét