Felrobbant az internet a miskolci iskola videójától: pár nap alatt több mint félmillióan nézték meg

24.hu   
  Megosztom
Felrobbant az internet a miskolci iskola videójától: pár nap alatt több mint félmillióan nézték meg

Kevesebb mint egy hét alatt félmilliónál is több megtekintést hozott a videoklip, amiben a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákjai és tanárai énekelnek. Az 1985-ös We Are The World című dalt feldolgozó produkciót az iskola magyartanára, Kiss Zoltán rendezte, aki elmesélte, mi volt a videó eredeti célja, és hogyan változott meg az iskolai élet a klip megjelenése óta - írja a 24.hu.

2019-ben az egész ország újra megismerte az 1985-ös We Are The World című dalt a miskolci Hermann Ottó Gimnázium jóvoltából: a középiskolai "házivideót" több mint félmillióan tekintették meg a YouTube-on pillanatok alatt. Kiss Zoltán, a videó rendezője (és egyben az intézmény egyik pedagógusa) a 24.hu-nak mesélt a videó ötletéről, elkészítéséről.

Az ötlet a véletlennek köszönhető: amikor az egyik tanítványa felvetette, hogy milyen jónak tartja ezt a dalt, még szó sem volt országos népszerűségű videóról. Amikor az egyik kolléganője pedzegette, hogy a tanári kar előadhatná ezt a dalt gyermeknapon, Kiss Zoltán elhatározta, hogy tető alá hozza a projektet.

A rendező az egész iskolát be szerette vonni a projektbe, így a legkisebbektől a legnagyobbakig minden koroszály képviseltette magát, sőt a tanári kar is bevonásra került. Rengeteg diák jelentkezett, így hamar beteltek a sorok. A forgatást kétnaposra tervezték, azonban voltak olyan felvételek, amik elsőre nem sikerültek, így egy extra forgatási délután is beiktatásra került.

Kiss Zoltán elmondta, hogy egyáltalán nem számítottak ennyire nagy sikerre. A videó célja sem az országos népszerűség volt, csupán az iskola honlapját szerették volna feldobni egy videóval.

Ezt a népszerűséget a legvadabb álmukban sem gondolták volna, de természetesen örülnek neki. Kiss Zoltán szerint ez sokkal jobban összehozta a közösséget, a gyermekek is sokkal felszabadultabbak és több az önbizalmuk.

Úgy vélem, a videó egyik üzenete is az, hogy a diákok merjenek hinni önmagukban, higgyék el, hogy képesek valamire, és nem szabad megrettenniük az akadályoktól, ha valamit végig akarnak csinálni. Azóta is folyik a tanítás és megy tovább a hétköznapi élet, csak sokkal több a mosoly

– mondta Kiss Zoltán, majd hozzáfűzte, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezett az iskolához. Vannak közöttük egészen meghökkentőek is, például egy rendező is írt az iskolának egy levelet, melyben azt ecsetelte, hogy a videó tökéletes, és a hermanosok számíthatnak a jövőben a rendező támogatására. Kiss Zoltán elárulta, hogy ez nem az első és utolsó hasonló projekt a Hermann Ottó Gimnázium életében, biztosan várható még további produkció.

A Hermann Ottó Gimnázium Miskolc egyik legjobb középiskolájának számít, már most is két-háromszoros túljelentkezés szokott lenni, a videó hatására azonban lehetséges, hogy tovább emelkedik a jelentkezők száma.

A rendező szerint létezik egy "hermanos életérzés", ami más mint a többi iskolában: jellemző, hogy az énekelni vagy hangszeren tudó gyerekek az óraközti szünetben spontán összeülnek zenélni, és a tanárok pedig nem gátjai annak, hogy a diákok megtartsák saját egyéniségüket, inkább csak terelgetik és hagyják kibontakozni őket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

iskola

hermann ottó gimnázium