Leesett az állunk: eléggé jól járt, aki erre a vidéki egyetemre jelentkezett

MTI   
  Megosztom
Leesett az állunk: eléggé jól járt, aki erre a vidéki egyetemre jelentkezett

Ismét meghirdette végzős középiskolásoknak ösztöndíjprogramját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a felsőoktatási intézmény azokat a tehetséges diákokat támogatja anyagilag és ingyenes szolgáltatásokkal, akik első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére - tájékoztatott az SZTE közkapcsolati igazgatósága.

A közlemény szerint A brit Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt SZTE kiemelt célja a tehetséggondozás. A program közvetlen kedvezményezettjei azok a 12. évfolyamos középiskolás diákok, akik első helyen jelentkeznek az SZTE valamely képzésére, és oda felvételt nyernek.

Az odaítélt ösztöndíjat - az SZTE-re beiratkozás után - az intézmény egy összegben folyósítja. Az ösztöndíjasok azonban nemcsak egyszeri pénzjuttatást, hanem egyben az egyetemi beilleszkedést segítő mentori támogatást és Tehetség hálózati tagságot kapnak, továbbá részt vehetnek a szakmai fejlődésüket segítő speciális kurzusokon, ingyenesen használhatják a Tehetség könyvtárat, valamint igénybe vehetik az SZTETehetségpont kedvezményrendszerét is.

A frissen alapított SZTE START ösztöndíjprogram mellett az egyetem számos egyéb juttatással ösztönzi államilag finanszírozott, nappali tagozatos hallgatóit. Többek között a hallgatók 90 százaléka szociális alapon ingyenes, féléves városi tömegközlekedési bérletet kaphat, illetve az SZTE elektronikus utalvány formájában tankönyv- és jegyzettámogatást is nyújt. Ezeken felül pedig további több mint egy tucat ösztöndíj-lehetőség érhető el a hallgatók számára - áll a közleményben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

egyetem

szegedi tudományegyetem