Országszerte megkezdődik a bölcsödék fejlesztése

MTI   
  Megosztom
Országszerte megkezdődik a bölcsödék fejlesztése

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással - tájékozatott Varga Mihály pénzügyminiszter.

A kormány eddig bölcsődei és óvodai fejlesztésekre összesen 110 milliárd forintot költött - közölte a pénzügyminiszter. A központi költségvetés 2018-ban 4,5 milliárd forint összeget biztosított új bölcsődék kialakítására, meglévő bölcsődék férőhelyszámának növelésére annak érdekében, hogy a bölcsődei ellátás egyre szélesebb körben legyen elérhető, mondta Varga Mihály. A kiírás értelmében az igényeket 2019. március 18-áig lehet benyújtani.

A minisztériumba 2018. november 30-áig beérkezett pályázatokról ugyanakkor már döntést hozhattak. A határidőre beérkezett, formai és tartalmi szempontból is megfelelő pályázatokat támogatta a tárca - közölte a tárcavezető.

Tájékoztatása szerint így 14 településen - Kalocsán, Kiskunmajsán, Szabadszálláson, Budapest XVI. kerületében, Mórahalmon, Zsombón, Iszkaszentgyörgyön, Nagyvenyimben, Bősárkányon Dunakilitin, Farádon, Balatonfenyvesen, Igalon és Bölcskén - kezdődhetnek meg a bölcsődei beruházások. Ennek köszönhetően közel háromszázzal nő a három éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma.

A támogatottak listáját tartalmazó melléklet itt érthető el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölcsőde

fejlesztés