Zöld Óvoda címmel jutalmazták a Mustármag óvoda működését

MTI   
  Megosztom
Zöld Óvoda címmel jutalmazták a Mustármag óvoda működését

Zöld Óvoda címet kapott a közelmúltban a Mustármag Római Katolikus Óvoda. A kitüntetés nem csupán a szűk értelemben vett környezetvédelemről szól, hanem a tanulási módszerekről, az egészségnevelésről és a hagyományok ápolásáról is.

Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, amit lehet, újrahasznosítunk a gyerekekkel, szülőkkel együtt, ebben az időszakban pedig például madáretetőket készítünk. Ezek mind olyan tevékenységek, melyek nem csak a kicsik szemléletmódját fejlesztik, hanem a kreativitásukat is. A Zöld Óvoda cím egy országos lehetőség arra, hogy bekapcsolódjunk egy hálózatba, ahol olyan intézmények vannak, amelyek hasonló szemlélettel végzik nevelő munkájukat.

– mondta Somogyiné Tálas Anikó, az óvoda vezetője.

Alapszinten minden óvodának kötelező feladata a környezettudatos magatartás megalapozása, mondta Somogyiné Tálas Anikó, aki szerint a Mustármag Római Katolikus Óvoda mindennapjait rengeteg olyan környezettudatos tevékenység színesíti, amit a gyerekekkel, sőt a szülőkkel együtt végeznek, ilyen például a növény- és állatgondozás, szelektív hulladékgyűjtés, -feldolgozás, kertészkedés, erdei óvodai program, és a teremtésvédelmi hét. Húsz kritériumnak kell megfelelnie annak az intézménynek, aki el akarja nyerni a Zöld Óvoda címet, írja a Szoljon.hu.

Először pályázó esetén a kritériumok hatvan százalékát kell teljesíteni, nekünk kilencvenhetet sikerült. Természetesen a már az intézmény életébe beépült feladatok mellett távlati célokat is meg kellett jelölni, ehhez pedig figyelembe vettünk a lehetőségeinket, adottságainkat.

– mondta az óvoda vezetője.

Somogyiné Tálas Anikó szerint a gyerekek mindennapjaiban nem hoz nagymértékű változást a díj, mert nekik természetes dolog a környezet szeretete és védelme.

Minden évben fejlesztjük vagy gazdagítjuk zöld tartalommal az óvodai életet, ennek a munkának az elismerő lenyomata a Zöld Óvoda cím

– mondta Somogyiné Tálas Anikó.

A kisgyerekek fogékonyak a környezet védelmére, mert kíváncsiak, érdeklődőek. Mindent szeretnek kipróbálni, a tudást gyakorlás útján szerezik. Amit szeretnek, arra vigyázni is fognak. Az óvodás életkorban lefektetett alapok jó szolgálatot tesznek a későbbi nevelésben.

Nem a Mustármag Római Katolikus Óvoda az egyetlen, amely kiérdemelte a Zöld Óvoda címet Szolnokon. A Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapja szerint azonban a Szolnok Városi Óvodák Hétszínvirág Tagintézménye az egyetlen, amely a megyeszékhelyen az Örökös Zöld Óvoda címet viseli.

A Szolnok Városi Óvodák Nyitnikék Tagintézményének kitüntetése 2018. de¬cember 31-én járt le, míg a szintén a Szolnok Városi Óvodákhoz tartozó Csicsergő Tagintézmény még ebben az évben december 31-ig magáénak tudhatja a kitüntető címet, utána ha úgy dönt, újra pályázhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

zöld

környezetvédelem

gyerekek