Több ezer kóborkutyát lőnek ki a vadászok: ezekben a megyékben a legdurvább a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer kóborkutyát lőnek ki a vadászok: ezekben a megyékben a legdurvább a helyzet

Tizenötször annyi a kóbor kutya, mint amennyi a gyepmesteri telepeken elfér - derül ki a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének friss tanulmányából. Mészáros Gabriella a szervezet elnöke átfogó, államilag támogatott ivartalanítási programot sürget - írja az Infostart.

Sok a kóbor kutya Magyarországon, már nem elsősorban a fővárosban, hanem sokkal inkább Nógrád, Borsod, Szabolcs, Hajdú-Biharban és Heves megyében jelentkezik a probléma. Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke 647 települést, 80 ebrendészeti telepet keresett fel Nyírmadától Szombathelyig, elbeszélgetett az emberekkel, felmérte a kóbor állatok számát.

A szakértő szerint az állami ebrendészeti aránytalanul drága és elavult. Mészáros Gabriella hangsúlyozta:

amit bár a törvényalkotó a települési önkormányzatokra testált, ők azonban „magukra maradtak a problémával”. Mint mondta: a gyepmesteri telepeken csupán 2000 önkormányzati fenntartású férőhely van, az utcákon pedig minimum 30 ezer kóborkutya van, számuk pedig egyre csak nő.

Mészáros Gabriella hozzátette a kóbor kutyák bár szabadon, sokszor falkákba verődve élnek életkörülményeik mégsem kielégítő. Betegségek támadják meg őket, autóbaleset áldozatai lehetnek, a gyepmesteri telepeken pedig 14 nap után elaltathatják őket. A vadászok évente legalább 5000 kóbor kutyát lőnek ki. A Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke hangsúlyozta átfogó,

A szakértő tanulmányában részletezi: az állatokat elfognák, ivartalanítanák, majd visszahelyeznék az élőhelyére. Mészáros Gabriella hozzátette a civil szervezetek 5-6 ezer kutyát tudnak befogadni és gazdát találni számukra, kimenteni őket a gyepmesteri telepekről, ám ez a szám is csak kis hányada az országban élő kóbor kutyák sokaságának.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kóbor

kutya

állat

gyepmester