Szolnoknak fontos az egészség: mától öt napig ingyenesek a szűrővizsgálatok

MTI   
  Megosztom
Szolnoknak fontos az egészség: mától öt napig ingyenesek a szűrővizsgálatok

Tiszta szívvel Szolnokért! elnevezéssel ingyenes betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálatok kezdődnek március 4-én, hétfőn az alföldi megyeszékhelyen. A péntekig tartó akció során Szolnokon különböző helyszíneken - iskolákban és művelődési intézményekben - várják az embereket.

A megyei Hetényi-kórház és az önkormányzat együttműködésében megvalósuló programban a szűréseken túl a népbetegségnek számító érszűkülettel és a sürgősségi betegellátással kapcsolatos tudnivalókról ismeretterjesztő előadásokat tartanak.

A szűréseket végző szakemberek az elmúlt években, 2007 és 2015 között 43 ezer ember vizsgálatát végezték el. Ezek alapján bebizonyosodott, hogy a szűréseken való részvétel minden korosztály számára fontos, hiszen számos betegség időben történő felismerése akár életet is menthet, mondta el Szalay Ferenc, a Tisza-parti város polgármestere az MTI-nek.

Évről évre egyre többen jelentkeznek a vizsgálatokra, mondta el Bene Ildikó, a Hetényi-kórház megbízott főigazgatója az akciók hasznosságáról. Míg 2015-ben 2400, tavaly már több mint 2800 ember kereste fel a szűrési pontokat. Az idén újdonság lesz, hogy hétfőn délután megnyitják a rendelőintézetet, azért, hogy az érdeklődők betekinthessenek a "kulisszák" mögé.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

egészség

szűrővizsgálat

ingyenes