Gálaesttel ünneplik a Szegedért Alapítvány díjazottjait: mutatjuk kik érdemelték ki

MTI   
  Megosztom
Gálaesttel ünneplik a Szegedért Alapítvány díjazottjait: mutatjuk kik érdemelték ki

Homoki-Nagy Mária jogászprofesszor kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját, a várost romba döntő 1879-es árvíz 140. évfordulóján rendezett keddi gálaműsoron - közölte a civil szervezet.

Az alapítvány társadalmi-állampolgári kuratóriuma a Debreczeni Pálról elnevezett elismerését Erdélyi Eszter középiskolai tanárnak ítélte oda. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Varró András farmakológusprofesszor, a művészeti kuratórium Gregor József-díját pedig Sándor János rendező, színháztörténész veheti át a gálaműsoron.

A fődíjas Homoki-Nagy Mária Lapis András szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját kapja, a karcsú, kalapos nőalakkal 2006 óta a szegediek nap mint nap találkozhatnak, hiszen köztéri szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti. A szakkuratóriumok díjazottjai a szobrászművész plakettjét vehetik át.

A Nagyszínházban rendezett gálaesten a Szeged szebb lesz, mint volt című táncdrámát mutatják be. Az árvíz elleni védekezést, a folyó okozta pusztítást, majd az újjáépítést, Szeged újjászületését elbeszélő művet fiatal szegedi alkotók állítják színpadra, a rendező-koreográfus Simoncsics Pál irányításával. A táncdrámában a Délikert, a Suhancok és a Tiszavirág Táncegyüttes tagjait, Fábri-Ivánovics Tünde népdalénekest, valamint a Szegedi Nemzeti Színház művészeit láthatja a közönség. A gálán jelen lesznek az egykor Szeged újjáépítését segítő fővárosok országainak nagykövetei is.

A Szegedért Alapítvány ötlete 1988 októberében született, Debreczeni Pálnak, a DOMET Ecsetgyár igazgatójának nevéhez fűződik. A szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy kifejezze elismerését a város hazai és nemzetközi hírnevét gazdagítóknak. Az alapítvány ezenfelül több mint két évtizede pályázati támogatásokkal járul hozzá a tudományos kutatásokhoz, művészeti tevékenységekhez, tanulmányutakhoz, kongresszusok szervezéséhez, a városhoz kötődő kiadványok megjelentetéséhez és más, értékeket hordozó kezdeményezések megvalósításához.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

jótékonyság

díj