Gálaesttel ünneplik a Szegedért Alapítvány díjazottjait: mutatjuk kik érdemelték ki

MTI   
  Megosztom
Gálaesttel ünneplik a Szegedért Alapítvány díjazottjait: mutatjuk kik érdemelték ki

Homoki-Nagy Mária jogászprofesszor kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját, a várost romba döntő 1879-es árvíz 140. évfordulóján rendezett keddi gálaműsoron - közölte a civil szervezet.

Az alapítvány társadalmi-állampolgári kuratóriuma a Debreczeni Pálról elnevezett elismerését Erdélyi Eszter középiskolai tanárnak ítélte oda. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Varró András farmakológusprofesszor, a művészeti kuratórium Gregor József-díját pedig Sándor János rendező, színháztörténész veheti át a gálaműsoron.

A fődíjas Homoki-Nagy Mária Lapis András szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját kapja, a karcsú, kalapos nőalakkal 2006 óta a szegediek nap mint nap találkozhatnak, hiszen köztéri szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti. A szakkuratóriumok díjazottjai a szobrászművész plakettjét vehetik át.

A Nagyszínházban rendezett gálaesten a Szeged szebb lesz, mint volt című táncdrámát mutatják be. Az árvíz elleni védekezést, a folyó okozta pusztítást, majd az újjáépítést, Szeged újjászületését elbeszélő művet fiatal szegedi alkotók állítják színpadra, a rendező-koreográfus Simoncsics Pál irányításával. A táncdrámában a Délikert, a Suhancok és a Tiszavirág Táncegyüttes tagjait, Fábri-Ivánovics Tünde népdalénekest, valamint a Szegedi Nemzeti Színház művészeit láthatja a közönség. A gálán jelen lesznek az egykor Szeged újjáépítését segítő fővárosok országainak nagykövetei is.

A Szegedért Alapítvány ötlete 1988 októberében született, Debreczeni Pálnak, a DOMET Ecsetgyár igazgatójának nevéhez fűződik. A szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy kifejezze elismerését a város hazai és nemzetközi hírnevét gazdagítóknak. Az alapítvány ezenfelül több mint két évtizede pályázati támogatásokkal járul hozzá a tudományos kutatásokhoz, művészeti tevékenységekhez, tanulmányutakhoz, kongresszusok szervezéséhez, a városhoz kötődő kiadványok megjelentetéséhez és más, értékeket hordozó kezdeményezések megvalósításához.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

jótékonyság

díj