Családbarát fejlesztések a bajai kórházban: 51 millió forintból újul meg a szülészet

HelloVidék   
  Megosztom
Családbarát fejlesztések a bajai kórházban: 51 millió forintból újul meg a szülészet

A bajai kórházban technikára, kényelmi eszközökre és higiéniai megelőző beavatkozásokra helyezhetik a hangsúlyt. Egy program részeként családbarát korszerűsítésekre költhetnek a szülészeten.

51 millió forintot költhet a Bajai Szent Rókus Kórház családbarát korszerűsítésekre, adta hírül a napokban az intézmény. Közleményükben azonban a konkrét beszerzésekről, fejlesztésekről nem esett szó, írja a Baon.hu.

Két irányból kívánunk fejleszteni a Családbarát Szülészeti Pályázati Programon belül. Egyrészt korszerű eszközök beszerzésével, továbbá a tartós higiéniai védelem biztosításával igyekszünk magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani a hozzánk fordulóknak.

– mondta el dr. Tóth Gábort, az intézmény főigazgató-főorvosa.

A szülészeti és nőgyógyászati osztály családközpontú ellátásának célja, hogy a szülés előtt álló párok teljes körű szakmai és lelki tanácsadásban vehessenek részt, az édesanyák és az újszülöttek kiemelkedő, modern ellátásban részesülhessenek. A pozitív szülésélmény segítése, az édesanyák folyamatos támogatása a vajúdás és a szülés közben szintén fontos szempont, ahogy az édesapák, családtagok részvétele is.

A kismamák és a babák kényelmi igényei elsődlegesen fontosak a kórházban töltött idő alatt, és a modern felszerelések használatával megbízható és pontos ellátás teremthető. Ennek egyik alapvető feltétele a kórházi higiénia, ami a szülés időszakában fokozottan előtérbe kerülő szempont. A kórházi falak tisztítása sokkal nehezebb és körülményesebb eljárás a bútorzat vagy a használati tárgyak tisztán tartásánál. Az osztályon az úgynevezett fotokatalitikus falbevonat a magasabb fokozatú védelmen túl idő- és energiamegtakarítást is jelent majd a kórház számára.

Eszközökre is költhet a kórház a jövő júliusig tartó programban. Ezt több szempontból kiemelkedő fontosságúnak tartja a menedzsment, ezért több olyan korszerű orvostechnikai eszközt is vásárolnak, melyek a babák állapotának pontos és megbízható diagnosztizálását teszik lehetővé a születés alatt és az azt követő időszakban, ráadásul a ma legkorszerűbbnek tartott újszülött-¬életmentő eszközt is biztosítani kívánják.

A kismamák igényeinek megfelelve, megkönnyítve a szülés folyamatának átélését, élményének emelését olyan eszközöket is igyekeznek beszerezni, melyek teljes mértékben az ő kényelmüket szolgálják. Mindezek mellett a kórházi dolgozók munkakörülményeinek javítását biztosítják azok a tervezett beszerzések, amelyek a vizsgálatokhoz, a szülések levezetéséhez szükséges eszközök, továbbá a kórtermek berendezései, kellékei. A beszerzendő eszközök listáján NST-gépek, baby dopplerek, gimnasztikai labdák, fali újszülött-melegítő lámpák, fototerápiás ágyak és lámpa, újszülött-élesztőasztal, apnoe alarm párnák, kórházi elektromos mellszívó, elektromos digitális csecsemőmérlegek, szoptatós fotelek, fejőtálak szerepelnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

baba

szülészet

szülés

fejlesztés