Családbarát fejlesztések a bajai kórházban: 51 millió forintból újul meg a szülészet

HelloVidék   
  Megosztom
Családbarát fejlesztések a bajai kórházban: 51 millió forintból újul meg a szülészet

A bajai kórházban technikára, kényelmi eszközökre és higiéniai megelőző beavatkozásokra helyezhetik a hangsúlyt. Egy program részeként családbarát korszerűsítésekre költhetnek a szülészeten.

51 millió forintot költhet a Bajai Szent Rókus Kórház családbarát korszerűsítésekre, adta hírül a napokban az intézmény. Közleményükben azonban a konkrét beszerzésekről, fejlesztésekről nem esett szó, írja a Baon.hu.

Két irányból kívánunk fejleszteni a Családbarát Szülészeti Pályázati Programon belül. Egyrészt korszerű eszközök beszerzésével, továbbá a tartós higiéniai védelem biztosításával igyekszünk magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani a hozzánk fordulóknak.

– mondta el dr. Tóth Gábort, az intézmény főigazgató-főorvosa.

A szülészeti és nőgyógyászati osztály családközpontú ellátásának célja, hogy a szülés előtt álló párok teljes körű szakmai és lelki tanácsadásban vehessenek részt, az édesanyák és az újszülöttek kiemelkedő, modern ellátásban részesülhessenek. A pozitív szülésélmény segítése, az édesanyák folyamatos támogatása a vajúdás és a szülés közben szintén fontos szempont, ahogy az édesapák, családtagok részvétele is.

A kismamák és a babák kényelmi igényei elsődlegesen fontosak a kórházban töltött idő alatt, és a modern felszerelések használatával megbízható és pontos ellátás teremthető. Ennek egyik alapvető feltétele a kórházi higiénia, ami a szülés időszakában fokozottan előtérbe kerülő szempont. A kórházi falak tisztítása sokkal nehezebb és körülményesebb eljárás a bútorzat vagy a használati tárgyak tisztán tartásánál. Az osztályon az úgynevezett fotokatalitikus falbevonat a magasabb fokozatú védelmen túl idő- és energiamegtakarítást is jelent majd a kórház számára.

Eszközökre is költhet a kórház a jövő júliusig tartó programban. Ezt több szempontból kiemelkedő fontosságúnak tartja a menedzsment, ezért több olyan korszerű orvostechnikai eszközt is vásárolnak, melyek a babák állapotának pontos és megbízható diagnosztizálását teszik lehetővé a születés alatt és az azt követő időszakban, ráadásul a ma legkorszerűbbnek tartott újszülött-¬életmentő eszközt is biztosítani kívánják.

A kismamák igényeinek megfelelve, megkönnyítve a szülés folyamatának átélését, élményének emelését olyan eszközöket is igyekeznek beszerezni, melyek teljes mértékben az ő kényelmüket szolgálják. Mindezek mellett a kórházi dolgozók munkakörülményeinek javítását biztosítják azok a tervezett beszerzések, amelyek a vizsgálatokhoz, a szülések levezetéséhez szükséges eszközök, továbbá a kórtermek berendezései, kellékei. A beszerzendő eszközök listáján NST-gépek, baby dopplerek, gimnasztikai labdák, fali újszülött-melegítő lámpák, fototerápiás ágyak és lámpa, újszülött-élesztőasztal, apnoe alarm párnák, kórházi elektromos mellszívó, elektromos digitális csecsemőmérlegek, szoptatós fotelek, fejőtálak szerepelnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

baba

szülészet

szülés

fejlesztés