Elkeserítő: a magyarok háromnegyede egyáltalán nem jár fogorvoshoz

24.hu   
  Megosztom
Elkeserítő: a magyarok háromnegyede egyáltalán nem jár fogorvoshoz

A magyarok háromnegyede egyetlen egyszer sem volt fogorvosnál 2017-ben, ugyanakkor a családtagok bevallása szerint a magyar gyerekek közül mindenki eljutott orvoshoz, akinek erre szüksége volt - írja a 24.hu.

Európai viszonylatban is rendkívül fontos a németeknek az egészségük - derült ki az Eurostat felméréséből, melyben az uniós tagállamok lakosait vizsgálták abban a tekintetben, hogy egy év alatt hányszor látogatták meg a fogorvost, általános orvost, illetve a sebészetet. Mindhárom esetben a németek voltak az elsők: egy év alatt csak a 13 százalékuk mondta, hogy egyszer sem volt fogorvosnál, míg a körzeti orvostól távolmaradók mindössze 10 százalékot tettek ki.

A felmérésből az is kiderült, hogy a fogorvosi látogatások számát az iskolai végzettség sem befolyásolja, ugyanis hazánkban a felsőfokú végzettségűek 60 százaléka nem nézette meg a fogait 2017-ben. Az Eurostat korábbi felmérése szerint a magyarok átlagosan 60 egészségesen eltöltött évre számíthatnak, az uniós átlag viszont ennél magasabb, a nők esetében 64,2, a férfiaknál pedig 63,5 év.

A gyermekek orvosi vizsgálatánál viszont pont ellentétes a tendencia. Az Eurostat azt is megnézte, hogy a 28 tagállam közül mekkora az olyan gyermekek aránya, akik orvosi ellátásra szorulnak, azonban nem jutnak hozzá. A felmérés szerint Magyarországon - akárcsak Ausztriában és Németországban - egyetlen olyan gyermek sem volt, akit nem látott orvos akkor, amikor szüksége volt rá. Érdekes, hogy Belgiumban volt a legrosszabb az arány, ott a gyermekek 8,7 százaléka nem jutott el orvoshoz. A magyar gyermekek a fogorvosi ellátás területén is élen jártak, csupán 0,3 százalékuk kényszerült nélközni az ellátást. A skála másik végén Lettország foglal helyet 7,3 százalékos aránnyal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogorvos

család

gyermek

felnőtt

egészség

életmód

fog

orvos