Nem egyszerű dönteni: mutatjuk, hogyan lehet könnyebb a pályaválasztás

MTI   
  Megosztom
Nem egyszerű dönteni: mutatjuk, hogyan lehet könnyebb a pályaválasztás

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye több mint 4400 programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Szakmák Éjszakáján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a résztvevők látványos bemutatókon és interaktív tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg több száz szakmával. A programok a szakmunkák népszerűsítésén túl bővítik a pályaválasztás előtt álló fiatalok pálya- és szakmaismereteit is.

A 18 órától 22 óráig tartó pályaorientációs programsorozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg a Debreceni Szakképzési Centrum ünnepi indító eseményén. A látogatók 50 százalékos utazási kedvezménnyel juthatnak el a programokra, ezek listáját a rendezvény honlapján tekinthetik meg. A Szakmák Éjszakája 2016-ban indult, 2017 óta már határon túli iskolák is csatlakoztak a magyar kezdeményezéshez, amely bekerült a pályaorientációs európai jó gyakorlatok gyűjteményébe.

Fotó: MTI/Komka Péter

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pályaválasztás

pályaorientáció

program

szakma

szakmák éjszakája

munka

állás

szakképzés