Hivatalos: gyermekveszélyeztetésnek minősülhet az oltásellenesség

Index   
  Megosztom
Hivatalos: gyermekveszélyeztetésnek minősülhet az oltásellenesség

Elutasította az Alkotmánybíróság azt a panaszt, amit egy oltásellenes szülő nyújtott be. Az Alkotmánybíróság határozatban mondta ki: amennyiben a gyermek számára a kötelező védőoltást jogszerű indok nélkül tagadják meg, korlátozható a neveléshez fűződő jog - írja az Index.

A portál szerint a konkrét eset nem volt nyilvános, ugyanis a beadványozó névtelenséget kért. Az ismert információk szerint a szülők a 2015-ben született gyermekük esetében visszautasították a védőnői szolgáltatásokat és az oltásokat. Az alkotmánybírósági érvelés szerint

A szülő lelkiismereti és vallásszabadságának sérelmére hivatkozott a beadványban. Az Alkotmánybíróság szerint akár még a családból történő kiemelés is alkotmányos lehet, ha a szülő megtagadja a hatóságokkal való együttműködést és magatartása súlyosan veszélyezteti a gyermek érdekeit. Az Alkotmánybíróság hozzátette, hogy csak ideiglenes lehet a szülők nevelési jogának elvonása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oltás

család

gyermekvédelem

kiskorú

veszélyeztetés

oltásellenesség

alkotmánybíróság

döntés