Hivatalos: gyermekveszélyeztetésnek minősülhet az oltásellenesség

Index   
  Megosztom
Hivatalos: gyermekveszélyeztetésnek minősülhet az oltásellenesség

Elutasította az Alkotmánybíróság azt a panaszt, amit egy oltásellenes szülő nyújtott be. Az Alkotmánybíróság határozatban mondta ki: amennyiben a gyermek számára a kötelező védőoltást jogszerű indok nélkül tagadják meg, korlátozható a neveléshez fűződő jog - írja az Index.

A portál szerint a konkrét eset nem volt nyilvános, ugyanis a beadványozó névtelenséget kért. Az ismert információk szerint a szülők a 2015-ben született gyermekük esetében visszautasították a védőnői szolgáltatásokat és az oltásokat. Az alkotmánybírósági érvelés szerint

A szülő lelkiismereti és vallásszabadságának sérelmére hivatkozott a beadványban. Az Alkotmánybíróság szerint akár még a családból történő kiemelés is alkotmányos lehet, ha a szülő megtagadja a hatóságokkal való együttműködést és magatartása súlyosan veszélyezteti a gyermek érdekeit. Az Alkotmánybíróság hozzátette, hogy csak ideiglenes lehet a szülők nevelési jogának elvonása.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oltás

család

gyermekvédelem

kiskorú

veszélyeztetés

oltásellenesség

alkotmánybíróság

döntés