Ez a vidéki kórház lett az első családbarát kórház Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Ez a vidéki kórház lett az első családbarát kórház Magyarországon

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat, és huszonhárom kórházi osztályt is díjaztak. A díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség alapította - tájékoztattak a szervezők.

A közleményben ismertették: a Családbarát kórházi osztály címek elnyerése az előszobája az idén először kiírt Családbarát kórház díjnak. Ehhez az kell, hogy egy intézmény osztályai közül három éven belül legalább három sikeresen pályázzon. A kórházi díjra így idén heten pályázhattak. Közülük a Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta meg az elismerést, B. Kopp Judit szobrászművész alkotását.

A kórház erősen támaszkodik a helyi szervezetekkel, civilekkel, vállalkozásokkal kialakított jó kapcsolatokra. Ezeknek köszönhetően tudták a többi között a gyermekosztály falait mesefigurákkal díszíteni, ingyenes újszülöttfotózást, valamint támogatott sportprogramot megvalósítani.

A betegek tájékoztatását segíti a kórház naprakész Facebook-oldala és a több osztályon kialakított konzultációs szoba. Gyásztanácsadás is elérhető a kórház területén. A munkatársak szélesebb körben igénybe vehetik a rugalmas és részmunkaidős lehetőségeket. A dolgozók gyermekeinek nyári tábort szervez az intézmény, és kialakítottak játszószobát is nekik.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

család

családbarát kórház

bács-kiskun megye

díj

elismerés