Nyugdíjasoknak és diákoknak osztogat ingyenpénzt a vidéki önkormányzat

MTI   
  Megosztom
Nyugdíjasoknak és diákoknak osztogat ingyenpénzt a vidéki önkormányzat

Nyugdíjasok és általános iskolásoknak nyújt 10 ezer forintos alanyi jogon járó támogatást a szegedi önkormányzat - tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

A lakosságnak semmilyen helyi adót nem kell fizetnie Szegeden, a vállalkozások iparűzési adójából azonban idén is több bevételre lehet számítani a tervezettnél. A pluszbevételek felét fejlesztésekre, másik felét pedig a szociális támogatások bővítésére fordítja az önkormányzat.

Szeged a szolidaritás jegyében minden időskorúnak 10 ezer forint támogatást nyújt készpénzben a nyugdíjasok világnapjáig, október 1-jéig. A tanévkezdésig, szeptemberig pedig minden szegedi család, amelynek gyereke általános iskolába jár, 10 ezer forint támogatást kap, szintén készpénzben. Több gyerek esetén többszörös támogatás jár. A jövőben minden évben a város gazdasági eredményének tükrében határozza meg az önkormányzat az extratámogatás mértékét - áll a közleményben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

támogatás

iskola

nyugdíjas

önkormányzat

szociális

juttatás