Nyugdíjasoknak és diákoknak osztogat ingyenpénzt a vidéki önkormányzat

MTI   
  Megosztom
Nyugdíjasoknak és diákoknak osztogat ingyenpénzt a vidéki önkormányzat

Nyugdíjasok és általános iskolásoknak nyújt 10 ezer forintos alanyi jogon járó támogatást a szegedi önkormányzat - tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

A lakosságnak semmilyen helyi adót nem kell fizetnie Szegeden, a vállalkozások iparűzési adójából azonban idén is több bevételre lehet számítani a tervezettnél. A pluszbevételek felét fejlesztésekre, másik felét pedig a szociális támogatások bővítésére fordítja az önkormányzat.

Szeged a szolidaritás jegyében minden időskorúnak 10 ezer forint támogatást nyújt készpénzben a nyugdíjasok világnapjáig, október 1-jéig. A tanévkezdésig, szeptemberig pedig minden szegedi család, amelynek gyereke általános iskolába jár, 10 ezer forint támogatást kap, szintén készpénzben. Több gyerek esetén többszörös támogatás jár. A jövőben minden évben a város gazdasági eredményének tükrében határozza meg az önkormányzat az extratámogatás mértékét - áll a közleményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

támogatás

iskola

nyugdíjas

önkormányzat

szociális

juttatás