Veszélyben vannak a magyar gyerekek: elfogyott a védőoltás

infostart.hu   
  Megosztom
Veszélyben vannak a magyar gyerekek: elfogyott a védőoltás

Országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból, június 17-ig, gyártási gond miatt – derült ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisából. A Rotarix-vakcina beadatását 6 hónapnál fiatalabb csecsemőknek ajánlják, szájon át adható, két adagban, amelyek között négy hétnek kell eltelnie – írja az Infostart.

Ha az első oltás után négy héttel adagját nem tudják beadni a kétadagos oltás második részét, nem lenne megfelelő a védettség, bár ez annak függvénye, mennyi idő telik el, mondta az InfoRádiónak Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Mindkét féle oltóanyagot 6 hónapos kor előtt el kell kezdeni, az egyiket 6, a másikat 8 hónapig be is kell fejezni, az ajánlott kezdés pedig a 2-3 hónapos kor, mondta el az elnök.

Tartós hiány esetén egyes babák eleshetnek attól a lehetőségtől, hogy megkapják az oltást. Bár a vakcina nem kötelező, a rotavírus gyakori kórokozó, ami magas lázat, hányást és több napig tartó hasmenést okoz. Következménye csecsemőknél akár órákon belül megmutatkozhat, ilyenkor folyadék- és ionvesztés, valamint kiszáradás következhet be.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

védőoltás

gyerekek

oltás

egészség

egészségügy

vakcina

rotavírus

vírus