Itt tanulhat majd a vidéki elit: ilyen iskola sem volt még Miskolcon

HelloVidék   
  Megosztom
Itt tanulhat majd a vidéki elit: ilyen iskola sem volt még Miskolcon

Szeptemberben nyitja meg kapuit az Avalon International School, Borsod-Abaúj-Zemplén megye első nemzetközi iskolája, mely a világ vezető Cambridge-i curriculumát követi.

Az Avalon International School új, modern és inspiratív környezetben várja a tanévkezdő gyermekeket szeptemberben. A Cambridge-i nemzetközi tanterv talán itthon kevésbé ismert, de érdemes róla tudni, hogy egy olyan oktatásra vonatkozó globális szabványt határoz meg, amelyet más nemzetközi iskolák, egyetemek és a munkáltatók is világszerte elismernek. Tanterve rugalmas, kihívást jelentő és inspiráló, kulturális szempontból érzékeny és mindezt nemzetközi megközelítésben teszi. A hagyományos képzésben résztvevő diákokkal ellentétben a Cambridge-i diákokban kíváncsiság és tartós szenvedély alakul ki a tanulás iránt, mindemellett megszerzik azokat az alapvető készségeket, amelyekre az egyetemen és a jövőbeni pályafutásukban szükségük lesz, például a csapatban való gondolkodás és együttműködés.

A tanterv bár filozófiában és a megközelítésben nemzetközi, de a helyi kontextushoz igazítható. Ez minden olyan iskola számára rugalmasságot ad, ami nem angol nyelvterületen helyezkedik el, így az iskoláknak lehetőségük van kombinálni a Cambridge-i nemzetközi tantervet a helyi nemzeti tantervvel.

Az iskola kettő óvodás és egy első osztályos évfolyammal indul szeptemberben és a stabil alapokra való építkezés szellemében felmenőrendszerben töltődnek majd meg az osztályok, így 6+3 év alatt fogja elérni a teljes iskolai évfolyamszámot.

Az Avalon International Schoolban minőségi, egészséges ételeket készítenek majd a tanulóknak, igény esetén pedig speciális étrendet is biztosítanak számukra. Az iskolában a Cambridge-i tantervhez méltóan anyanyelvi pedagógusok végzik majd az oktató/nevelő tevékenységet. Ez az iskola valóban egy „lemondások nélküli” hely lesz a jövő nemzedéke számára.

„Mi hiszünk abban, hogy az iskola megnyitásával Miskolcnak is nő a tőkevonzó képessége, ha szélesebb spektrumot tud nyújtani szociális infrastruktúrájával. Emellett hisszük, hogy mindannyiunk jövője tekintetében a legnagyobb potenciál a gyermekekben és az oktatásukban van, ez számunkra megingathatatlan elvi kérdés.

A HELL cégcsoport már több ízben bizonyította lokálpatriotizmusát. Ennek az iskolának a megálmodása és megvalósítása mögött is a cégcsoport társadalmi felelősségvállalása rejlik. Sorra jelennek meg Miskolc térségében a különböző nemzetközi cégek, melyeknek élén olyan családos vezetők állnak, akiknek a város eddig nem tudta biztosítani az ún. "expat" (külföldi) életformához szükséges feltételeket.”

– nyilatkozta Tóth Róbert a beruházást képviselő ügyvezető. Az iskoláról bővebb információ az iskola weboldalán található.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oktatás

miskolc

nemzetközi

iskola

család

gyermek