Jön a gazdaságvédelmi akcióterv: mutatjuk, mire számíthatsz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Jön a gazdaságvédelmi akcióterv: mutatjuk, mire számíthatsz

Hamarosan gazdaságvédelmi akciótervet jelent be a kormány - szögezte le a Parlamentben tartott, napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök felszólalásában elmondta, szerinte az Európai Unió helyzete nem túl rózsás, így a kormány célja az, hogy legalább 2 százalékponttal meghaladjuk az európai növekedést. Kiemelte: ezért hamarosan gazdaságvédelmi akciótervet jelent be a kormány.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, a legdinamikusabban fejlődő gazdaságok egyike Európában Magyarország. Orbán szerint a költségvetés stabil, 7 éve teljesíti a költségvetési hiánycélt. Az adósság is csökkent, a GDP 71 százaléka alatt van, az EU számítási módja szerint is - fogalmazott a miniszterelnök.

A munkanélküliség 3,6 százalékon áll, ez a negyedik legalacsonyabb adat az EU-ban

- fogalmazott.

A szegénység elleni politikában is sikerekről beszélt Orbán: "az EU friss jelentése szerint 1,8 millió ember jött ki Magyarországon a szegénységből". Orbán Viktor emellett a családtámogatási programra is kitért, mint azt felsorolta:

  • Indul a 10 millió forintos életkezdési támogatás azoknak, akik gyermeket vállalnak.
  • Bővül a csok a használt lakás felé, bővíthető a jelzáloghitelhez nyújtott gyermekvállalási támogatás is.
  • 2020 január 1-től a nagyszülők is igénybe vehetik a gyedet. (Ha nem nyugdíjasok!)
  • A négygyermekes édesanyák szja-mentességet kapnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán viktor

orbán csomag

csok

gazdaságvédelmi akcióterv