Jön a gazdaságvédelmi akcióterv: mutatjuk, mire számíthatsz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Jön a gazdaságvédelmi akcióterv: mutatjuk, mire számíthatsz

Hamarosan gazdaságvédelmi akciótervet jelent be a kormány - szögezte le a Parlamentben tartott, napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök felszólalásában elmondta, szerinte az Európai Unió helyzete nem túl rózsás, így a kormány célja az, hogy legalább 2 százalékponttal meghaladjuk az európai növekedést. Kiemelte: ezért hamarosan gazdaságvédelmi akciótervet jelent be a kormány.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, a legdinamikusabban fejlődő gazdaságok egyike Európában Magyarország. Orbán szerint a költségvetés stabil, 7 éve teljesíti a költségvetési hiánycélt. Az adósság is csökkent, a GDP 71 százaléka alatt van, az EU számítási módja szerint is - fogalmazott a miniszterelnök.

A munkanélküliség 3,6 százalékon áll, ez a negyedik legalacsonyabb adat az EU-ban

- fogalmazott.

A szegénység elleni politikában is sikerekről beszélt Orbán: "az EU friss jelentése szerint 1,8 millió ember jött ki Magyarországon a szegénységből". Orbán Viktor emellett a családtámogatási programra is kitért, mint azt felsorolta:

  • Indul a 10 millió forintos életkezdési támogatás azoknak, akik gyermeket vállalnak.
  • Bővül a csok a használt lakás felé, bővíthető a jelzáloghitelhez nyújtott gyermekvállalási támogatás is.
  • 2020 január 1-től a nagyszülők is igénybe vehetik a gyedet. (Ha nem nyugdíjasok!)
  • A négygyermekes édesanyák szja-mentességet kapnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán viktor

orbán csomag

csok

gazdaságvédelmi akcióterv