Hamarosan elstartol az autóvásárlási támogatás: mutatjuk a részleteket!

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan elstartol az autóvásárlási támogatás: mutatjuk a részleteket!

Mintegy kétszázezer érdekelt család tud havi néhány tízezer forintos kiadással nagyobb autót vásárolni a kedvező banki konstrukcióknak és az állami támogatásnak köszönhetően.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása július 1-től lép érvénybe, ennek keretében akár 2,5 millió forintos állami támogatást is kaphatnak a három- vagy több gyermeket nevelők az újautó-beszerzéshez. Piaci szakértők szerint a konstrukció évente úgy 5 ezer darabbal emelheti meg a gépjármű-értékesítési számokat, olvasható a Sberbank Magyarország Zrt. közleményében.

Szinte minden Magyarországon jelen lévő márka árul olyan típust, ami szóba jöhet, a legolcsóbb járművek 3,5 millióba, a legdrágábbak akár tízszer ennyibe kerülnek. A nagycsaládosok nemcsak a belépő szintű autókból válogathatnak, a támogatás révén lehetőségük van magasabb kategóriájú kocsik beszerzésére is, természetesen csak akkor, ha rendelkezésükre áll a saját rész, amely több millió forint összegű tőkét jelent.

Érdemes megfontolnia a nagycsaládosoknak, hogy a saját megtakarítás mellett az önerőhöz szükséges összeg előteremthető egy egyszeri hitelfelvétellel, mondja Fodor Tamás. Sberbank lakossági üzletág igazgatója. Elsősorban ez a megoldás a jelenlegi személyi kölcsönök kamata miatt lehetséges. Mivel a törlesztőrészlet fixálható, a költségek megugrásától sem kell tartani, így az egyszeri kiadás előre tervezhető és évekre elosztható, magyarázta Fodor Tamás.

Habár a jegybank adatai alapján átlagosan 1,6 millió forint személyi kölcsönt igényelnek az ügyfelek, az említett autóvásárlási cél miatt a kalkulációnkban magasabb összeggel számolt a bank. Amennyiben egy alsó-középkategóriás, 6 millió forint értékű gépjárművet néz ki magának egy másfélmillió forint önerővel rendelkező család, akkor a megvárásláshoz felvett 2 millió forint összegű kölcsön visszafizetéséhez 5 évvel kalkulálva havi szinten kb. 40 ezer forintos törlesztőösszeget kell kigazdálkodniuk. A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként átlag 350 ezer forint nettó összegből gazdálkodik egy ötfős család.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagycsalád

család

autó

kocsi

támogatás

családi autó